Adrian Zuckermann: "Rusia nu trebuie lăsată să restricţioneze traficul maritim din Marea Neagră"

GM
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iunie 2023

Adrian Zuckermann: "Rusia nu trebuie lăsată să restricţioneze traficul maritim din Marea Neagră"

Federaţia Rusă nu mai trebuie lăsată să restricţioneze traficul maritim comercial din Marea Neagră, a declarat Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în ţara noastră, în perioada 2019-2020, într-un interviu acordat pentru DC News.

"Marea Neagră e o regiune foarte importantă şi strategică. (...) În termeni militari, Marea Neagră a fost neglijată într-un fel, iar mulţi au spus că a devenit un lac rusesc şi, în unele feluri, chiar e adevărat. Problemele cu grâul care nu poate ieşi din Ucraina apar din cauza vapoarelor ruseşti din Marea Neagră. Dar dacă un avion plecat din Ucraina, care se poate duce oriunde în lume, în spaţiul internaţional, ar fi ameninţat de un avion rus, acel avion rus ar fi doborât. În acelaşi fel, Rusia nu trebuie să fie lăsată să facă ce îşi doreşte în apele internaţionale ale Mării Negre şi să ameninţe vapoare din orice ţară. Cu toate acestea, ei lansează mine şi ameninţă vapoare nu numai ucrainene, dar şi altele. Nu se poate tolera asta, iar noi - NATO, America, România şi alte ţări aliate, precum Turcia, Bulgaria - am lăsat lucrul ăsta să se întâmple. Asta e o greşeală. (...) Avem şi Convenţia de la Montreux, potrivit căreia vapoarele militare nu pot sta mai mult de trei săptămâni în Marea Neagră dacă nu sunt ale unui stat care are graniţe acolo. Pentru ruşi, acest lucru nu contează, dar noi, americanii, avem grijă să nu violăm acest tratat. Într-un fel e o greşeală, dar pe de altă parte nu ne trebuie un vas american sau englez în Marea Neagră ca să avem grijă de un vas rusesc. Acestea pot fi ţintite de mult mai departe", a afirmat Adrian Zuckermann.

Fostul ambasador al SUA în ţara noastră a mai spus că România trebuie să îşi dezvolte sistemele de apărare aflate pe coasta Mării Negre şi a spus că este nevoie şi de dezvoltarea economică a ţării noastre.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb