ADVERTORIAL200 kilograme de aur şi argint, în licitaţie

Media-Advertising /

200 kilograme de aur şi argint, în licitaţie

Peste 200 de piese de colecţie - monede rare, lingouri, bijuterii, obiecte muzeale manufacturate în celebre ateliere europene şi româneşti sau medalii unicat, cântăresc aproximativ 200 de kg de aur şi argint în licitaţia din 7 iulie, în timp ce preţul aurului a crescut la un maxim istoric de 15% de la începutul anului. În aceste condiţii, investitorii caută în mod activ soluţii de protejare a portofoliilor şi găsesc în piaţa aurului, care a devenit cea mai dinamică în acest an, cel mai de încredere vehicul de tezaurizare.

În timp ce aurul beneficiază, în continuare, de o popularitate crescută, în pofida nivelului ridicat de incertitudine, îşi face apariţia pentru prima dată în spaţiul românesc o importantă medalie din aur masiv cu o greutate de jumătate de kilogram de aur. Medalia comemorativă de 5.000 de ruble, sculptată în relief cu Sântul Serghei din Radonezh - reformatorul spiritual al Rusiei medievale, emisă cu prilejul sărbătorii a 700 de ani de la naşterea sa are un preţ de pornire, în licitaţie, de 19.000 de euro şi este însoţită de certificat de autenticitate, reprezentat de o carte în interiorul căreia este plasată piesa muzeală.

O alternativă de activ de refugiu cu un randament superior sunt şi piesele rare, de colecţie, realizate în celebre ateliere. Una dintre aceste piese, relizată în Braşovul secolului XVII, de către Paulus Roth, este un pocal transilvănean din argint aurit cu un preţ de pornire de 10.000 de euro. Piesa muzeală a ajuns în România în urma adjudecării la casa de licitaţie Christie's în 2009, iar o piesă semnată de acelaşi autor, care păstrează elemente definitorii ale atelierului transilvănean şi perioadei în care a fost realizată, se află la Muzeul Metropolitan de Arte din New York.

O apariţie rară în licitaţie este şi cea a lingourilor şi a monedelor din aur - moneda forte în momente de criză. Patru lingouri din aur de 10 şi 20 de grame sau un lot format din 11 mini-lingouri pornesc în licitaţie cu un preţ de pornire de 2.500, respectiv 1.600 de euro.

Totodată, colecţie de 32 de monede din aur, fiecare echivalând 20 de franci elveţieni emise între anii 1915-1947 are un preţ de pornire de 5.000 de euro. Acesteia i se adaugă alte 50 de monede din aur cu efigia unor personalităţi istorice - de la ţarul Nicolae II sau împăratul

Franz Josef, Napoleon şi până la Regele Carol al României, înregistrând preţuri de pornire între 300 şi 3.200 de euro.

Licitaţia de aur şi argint este completată şi de o colecţie impresionantă de bijuterii din aur masiv şi argint, ceasuri de colecţie, medalii rare, statuete ce aparţin stilurilor Empire, Baroc, Rococo sau Neo-Clasic, putând fi vizionate, gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviţă sau online pe artmark.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro