ADVERTORIALMaestrul şi ucenicii

Media-Advertising /

Maestrul şi ucenicii

Maestrul Corneliu Baba, semnatarul unor opere perfect contemporane prin umanismul lor, a influenţat generaţii de artişti români, tot mai râvniţi la nivel internaţional. Astăzi, maestrul se întâlneşte cu o parte dintre ucenicii-artiştii săi contemporani în Licitaţia de Artă Contemporană şi Postbelică din 2 iulie.

Figura celui mai mare portretist român - Corneliu Baba, se regăseşte în opera "Autoportret" realizată în 1969 de către artist, dar şi în lucrarea care provine din colecţia artistului - "Din carnetul unui pictor (Autoportret)", care au preţuri de pornire, în licitaţie, de 2.500 de euro, respectiv 400 de euro. Recunoscut pentru reacţia în faţa absurdului dictaturii comuniste din România, Corneliu Baba realizează în ultima perioadă de creaţie bogata serie de Arlechini, iar unul dintre aceştia va fi scos spre vânzare, cu un preţ de pornire de 6.000 de euro.

Pivotul central al licitaţie este alcătuit şi din câţiva ucenici ai maestrului Baba, între care Ştefan Câlţia, Sorin Ilfoveanu sau Sorin Dumitrescu. Elevul preferat al lui Corneliu Baba, Ştefan Câlţia, aparţine, astăzi, primului eşalon al plasticienilor români contemporani, fiind apreciat în străinătate ca un talent excepţional, prezent în licitaţie cu două lucrări în decor de teatru - "Spectacol" şi "Ianus pe apă", cu un preţ de pornire de 20.000 de euro.

Tot sub îndrumarea maestrului Baba, artistul Sorin Ilfoveanu dezvoltă un univers populat de personaje mitologice, dovadă fiind şi lucrarea "Moscofor" (preţ de pornire - 3.000 de euro), unde surprindem o relaţie consubstanţială între animal şi umanitate. Profund influenţat de impactul universului Baba, artistul contemporan Sorin Dumitrescu realizează lucrarea "Templu", care porneşte în licitaţie pentru un preţ de 2.000 de euro.

Valoroşi artişti români cu cotă internaţională, care completează paleta contemporană din 2 iulie, sunt Şerban Savu, Mircea Suciu, Geta Brătescu, Ciprian Mureşan sau Mircea Cantor. Întâlnirea între artiştii de ieri, de azi şi de mâine va avea loc online, pe platform Artmark Live de la ora 19:30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro