Aerostar va distribui dividende de 27,4 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 aprilie 2023

Aerostar va distribui dividende de 27,4 milioane lei

Randament brut de 2,3%

Acţionarii Aerostar Bacău (ARS) au aprobat, în adunarea de săptămâna trecută, ca din profitul anului trecut de aproape 90,3 milioane de lei, suma de 27,4 milioane de lei să meargă către dividende, conform unui raport al companiei aeronautice publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul unitar este de 0,18 lei care, raportat la preţul acţiunii ARS de vineri de la ora 14:00, de 7,6 lei, echivalează cu un randament brut de 2,3%. Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni Aerostar în data 11 mai, plăţile începând să se facă începând cu 31 mai.

Anul trecut, compania aeronautică a avut venituri din exploatare de aproape 473,8 de milioane de lei, cu 24% peste cele din 2021. Cifra de afaceri s-a ridicat la 467 milioane de lei, din care societatea a vândut produse şi servicii pe piaţa internă de 143,4 milioane de lei, iar pe piaţa externă de 323,5 milioane de lei.

"Aproximativ 69% din cifra de afaceri reprezintă vânzări la export. Comparativ cu anul 2021, procentul de vânzări la export a fost în scădere uşoară pe zona Asia şi Africa, însă s-au înregistrat creşteri semnificative în procentul de vânzări pe piaţa din Europa", se arată în raportul anual al companiei.

Cheltuileili totale au fost de 399 milioane de lei, în creştere cu 24% faţă de cele de anul trecut. "Anul 2022 a însemnat creşterea preţurilor la energie electrică şi la gaz, ceea ce a condus la creşteri în lanţ ale preţurilor la diferite materiale şi servicii ale anumitor furnizori", se arată în raportul anual. "Atât instabilitatea geopolitică cât şi sancţiunile impuse au avut diverse influenţe. Provocările logistice globale şi perturbările lanţurilor de furnizare obligă companiile aeriene să caute modalităţi de aprovizionare cu materii prime din alte surse, ceea ce încetineşte redresarea industriei de aviaţie şi conduce la creşterea preţurilor de achiziţie ale materiilor prime".

Chiar şi în acest context, pentru anul trecut, Aerostar Bacău a raportat un profit net de aproape 90,3 milioane de lei, cu 50,6% peste cel al anului 2021.

La data de 31 decembrie 2022, compania aeronautică era deţinută în proporţie de 71,5% de Iarom Bucureşti, în timp ce Evergent Investments avea 15,2%. Evaluarea bursieră a societăţii se ridică la aproape 1,2 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asta-i confirmarea pentru STATY ca s-a ARS iar! :)

    1. Totusi ce-i interesant la AEROSTAR este faptul ca directorul lor general cumpara actiuni frecvent, chiar si la acest pret.

      de unde stii ? sau esti actionar ?

      Nu sunt actionar, tot ce prin bag la SNP momentan.

      Apare pe bvb, ultima oara a luat in martie. intitutlat "Tranzactii de Management". 

      Actiunea a pierdut 17.03% in ultimul an. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb