ZIARUL BURSA

24 aprilie
Ediţia din 28.09.2023
Aurul îşi recapătă strălucirea

Aurul îşi recapătă strălucirea

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 aprilie

Cotaţia metalului galben a crescut cu peste 20% faţă de nivelul minim din octombrie anul trecut CMC Markets: "O inversare a politicii Rezervei Federale va declanşa o scădere a dolarului, ceea ce va trimite cotaţia aurului către 2.500 - 2.600 de dolari pe uncie" Bank of America estimează că preţul aurului va ajunge la 2.200 de dolari pe uncie în ultimul trimestru al anului În prezent, aurul se tranzacţionează în jurul nivelul de 2.000 de dolari uncia  

Premierul Nicolae Ciucă (stânga) şi liderul PSD Marcel Ciolacu au susţinut timp de două săptămâni că, pentru deficitul de 20 miliarde lei de încasare a veniturilor bugetare, este nevoie de o reducere a cheltuielilor din sistemul public central, iar fiecare minister ar fi trebuit să strângă cureaua pentru acoperirea acestui deficit. (Sursa foto: www.psd.ro)

Coaliţia schimbă macazul şi pune bâta pe marii contribuabili, în cazul deficitului de 20 miliarde lei

George MarinescuPolitică / 24 aprilie

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD - Marcel Ciolacu şi Adrian Câciu - ministrul Finanţelor au susţinut timp de două săptămâni că, pentru deficitul de 20 miliarde lei de încasare a veniturilor bugetare, este nevoie de o reducere a cheltuielilor din sistemul public central, iar fiecare minister ar fi trebuit să strângă cureaua pentru acoperirea acestui deficit.

COTAR: "Transferurile intracompanie de bani ale Euroins, din luna februarie, trebuie investigate de ONPCSB"

COTAR: "Transferurile intracompanie de bani ale Euroins, din luna februarie, trebuie investigate de ONPCSB"

George MarinescuPiaţa de Capital / 24 aprilie

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) consideră că Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) ar trebui să verifice modul în care companie Euroins România a transferat, în cursul lunii februarie şi în prima jumătate a lunii martie, către compania reasigurătoare din interiorul companiei-mamă sumele de bani obţinute în ţara noastră.

BCE: Posibile amenzi pentru 16 bănci din zona euro

BCE: Posibile amenzi pentru 16 bănci din zona euro

V.R.Bănci-Asigurări / 24 aprilie

Instituţiile financiare nu au îndeplinit cerinţele de mediu 

Şaisprezece bănci din zona euro nu au reuşit să furnizeze suficiente informaţii privind expunerea lor la riscurile climatice şi s-ar putea confrunta cu amenzi sau chiar cu cerinţe de capital mai ridicate, a anunţat vineri Banca Centrală Europeană (BCE), potrivit Reuters.

A câta condamnare a lui Socrate?

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 24 aprilie

CRISTIAN PÎRVULESCU

Introducerea principiului diversităţii în Legea educaţiei a generat o reacţie violentă din partea a treisprezece din cele optsprezece culte religioase recunoscute, care au cerut - nici mai mult, nici mai puţin - eliminarea acestuia din viitoare lege. Apoi, când discuţiile în Comisa de educaţie din Camera Deputaţilor au început, acestea au fost blocate de la început, de la articolul al treilea, în momentul în care s-a ajuns la discutarea principiului libertăţii de gândire şi al independenţei faţă de ideologii, dogme religioase şi doctrine politice.

Aerostar va distribui dividende de 27,4 milioane lei

Aerostar va distribui dividende de 27,4 milioane lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 24 aprilie

Randament brut de 2,3%  

Acţionarii Aerostar Bacău (ARS) au aprobat, în adunarea de săptămâna trecută, ca din profitul anului trecut de aproape 90,3 milioane de lei, suma de 27,4 milioane de lei să meargă către dividende, conform unui raport al companiei aeronautice publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

TradeVille: Maşini mai ieftine, profit mai mic

TradeVille: Maşini mai ieftine, profit mai mic

Piaţa de Capital / 24 aprilie

Războiul preţurilor are consecinţe, chiar şi pentru Tesla, cea mai valoroasă companie auto din lume. Veniturile Tesla din primul trimestru, raportate miercuri seara, au îndeplinit aşteptările, dar marjele sale de profit brut au fost scăzute, în mare parte din cauza maşinilor mai ieftine, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al.

link: Tradeville

Sursa foto - Facebook/ Guvernul Romaniei

Miliarde de euro, risipite pe drumuri prăfuite

George MarinescuPolitică / 24 aprilie

Miliarde de euro au fost risipite de autorităţile publice locale şi centrale în infrastructura de transport din ţara noastră, dacă analizăm cheltuielile efectuate în ultimii nouă ani prin prisma celor mai recente date statistice oferite de Institutul Naţional de Statistică cu privire la situaţia căilor rutiere şi căilor ferate din ţara noastră.

Investitorii pariază pe o depreciere a leului după 2024

OPINIIInvestitorii pariază pe o depreciere a leului după 2024

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 24 aprilie

Este o posibilă cheie de citire a rezultatelor celei mai recente emisiuni Fidelis pentru titlurile de stat listate la bursă.

Subscrierile pentru plasamentele în euro le-au depăşit de trei ori pe cele în lei, deşi scadenţele mai lungi pe care s-au concentrat plasamentele în euro nu sunt chiar lipsite de riscuri

Fondul Proprietatea va aloca dividende de 283,4 milioane lei

Fondul Proprietatea va aloca dividende de 283,4 milioane lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 24 aprilie

Randament brut de 2,4% 

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat, în adunarea de vineri, distribuirea sumei de 283,4 milioane de lei ca dividende, din profitul anului trecut ce s-a ridicatat la aproape 2,77 miliarde de lei, conform unui raport al FP publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa foto: https://global.rakuten.com/

Rakuten Bank - cea mai mare listare a ultimilor cinci ani, din Japonia

A.V.Internaţional / 24 aprilie

Titlurile băncii au crescut cu aproape 40% vineri, la debutul lor pe piaţa niponă 

Acţiunile Rakuten Bank Ltd. au crescut cu circa 40% la debutul lor pe piaţa din Tokyo, vineri, marcând cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) lansată la bursa niponă după listarea diviziei mobile a companiei de media şi telecomunicaţii SoftBank Group Corp., în 2018.

Scăderi pentru majoritatea indicilor

Scăderi pentru majoritatea indicilor

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 24 aprilie

Prime Transaction: "Valoarea tranzacţionată a fost de 117,44 milioane euro, graţie listării Obligaţiunilor Municipiului Bucureşti" 

Indicii Pieţei Principale a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în contrast cu aprecierile uşoare din pieţele europene.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 24 Aprilie 2023

Macro Newsletter 24 Aprilie 2023

Macroeconomie / 24 aprilie

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în martie 2023, până la 10,1%, de la 10,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 1,1% în luna anterioară.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7112
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1393
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7209
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.0737

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo