Abonament gratuit

AFM urmează să aloce 400 de milioane lei pentru eficientizarea energetică a reţelelor de termoficare

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

AFM urmează să aloce 400 de milioane lei pentru eficientizarea energetică a reţelelor de termoficare

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va aloca 400 de milioane de lei pentru lucrări destinate creşterii eficienţei energetice a reţelelor de termoficare şi reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră ale acestora, incluse în cadrul unui program multianual implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a anunţat AFM prin intermediul unui comunicat.

În data de 3 iulie 2019, a fost publicată în Monitorul Oficial, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor şi pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 - Programul Termoficare, implementat de MDRAP, relatează Agerpres.

Comunicatul citat notează: "Administraţia Fondului pentru Mediu contribuie la acest program prin alocarea a 400 milioane lei pentru lucrările destinate creşterii eficienţei energetice a reţelelor de termoficare şi reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră ale acestora, în acord cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene aprobată prin Legea nr. 163/2012, cu modificările şi completările ulterioare şi cu domeniile stabilite prin directivele europene".

Instituţia a mai precizat că acest program de finanţare vine în contextul necesităţii creşterii contribuţiei sectorului energetic la îndeplinirea obiectivelor privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi eficienţa energetică prin modernizarea, extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS