Agenţii de presă: "Venitul minim garantat şi alocaţia pentru sprijinirea familiei vor fi înlocuite, din 2024"

T.B.
Macroeconomie / 19 decembrie 2023

Agenţii de presă: "Venitul minim garantat şi alocaţia pentru sprijinirea familiei vor fi înlocuite, din 2024"

Toţi beneficiarii de venit minim garantat şi de alocaţii pentru sprijinirea familiei, dar şi alte persoane/familii fără venituri sau cu venituri reduse, vor beneficia, de anul viitor, de venit minim de incluziune (VMI), un beneficiu care include sprijinul pentru incluziune şi sprijinul pentru familia cu copii şi va înlocui actualele forme de sprijin, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, potrivit agerpres.ro.

Pentru accesarea VMI, solicitanţii depun o singură cerere pentru ambele componente, urmând ca, în funcţie de veniturile şi structura familiei, să se stabilească dreptul fie la ambele componente, fie la o singură componentă a venitului minim de incluziune, explică reprezentanţii MMSS conform sursei menţionate.

Beneficiarilor de ajutor social şi/sau de alocaţie pentru susţinerea familiei li se recomandă ca, pentru continuitatea acordării acestui tip de drepturi sociale, să depună cererea până la 31 decembrie 2023, indiferent dacă familia/persoana singură va beneficia ulterior de una sau de ambele componente ale acestui beneficiu de asistenţă socială, relatează agerpres.

Cererea şi documentele suport se înregistrează fizic sau electronic la Serviciul Public de Asistenţă Socială de la nivelul primăriei, comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, în a cărui rază teritorială beneficiarii au domiciliul sau reşedinţa, ca şi în cazul beneficiilor anterior acordate, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. "Venitul minim garantat"

  sa primeasca DOAR cei care NU POT muncii,din cauze obiective evidente, 

  iar cei care nu vor sa lucreze,sa primeasca numai daca fac "ceva "

  ptr. societate, modelul din Ungaria merita macar cunoscut de decidenti  

  1. eu daca am o economie cu industrie productie prabusita de trend demografic si vreau sa dau ceva soc in nasteri / formari familii… degeaba o tin langa ca du dau bani la aia care nu muncesc daca aia nu au ce muncii… prefer sa le dau bani la lenesi… iar lenesii sa genereze cerere… iar cererea sa dea soc in formari alte productii / consum… iar afaceristii sa le dea locuri de munca… iar lenesul bucurat de banii primit sa fie scos din piata de noua concurenta la munca/productie… fortand lenesul nostru sa produca ori sa migreze….

   Ambele mecanisme sunt necesare… 

   Daca am in piata impuls demografic favorabil aparitiei de productii noi… nu este necesar sa implementez ajutoare ca procent din pib… daca am demografic nefavorabil productiei noi trebuie sa inplementez politici de ajutor social.. 

   s c c r e t 

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb