Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ALEGERI POLONIAPreşedintele polonez Andrzej Duda a obţinut majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică

S.B.
Internaţional /

Preşedintele polonez Andrzej Duda a obţinut majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică

Preşedintele polonez Andrzej Duda a obţinut majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, potrivit unui exit poll, creând condiţiile pentru un vot strâns în turul al doilea, care ar putea configura relaţiile Poloniei cu Uniunea Europeană în anii următori, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, realegerea preşedintelui Duda, un aliat al guvernului, care se va confrunta în turul al doilea cu primarul liberal al Varşoviei Rafal Trzaskowski, este esenţială pentru ca partidul naţionalist de guvernământ Lege şi Justiţie să îşi pună în aplicare agenda conservatoare, inclusiv reforme despre care Uniunea Europeană susţine să subminează independenţa justiţiei.

Preşedintele are dreptul să respingă legi prin veto, iar Trzaskowski, candidatul celui mai mare partid de opoziţie, Platforma Civică de centru, s-a angajat să oprească reformele despre care afirmă că erodează democraţia.

"Doresc să mulţumesc tuturor pentru vot", a afirmat Duda în faţa suporterilor după publicarea exit poll-ului.

Rezultatul final al votului din primul tur sunt aşteptate în această săptămână.

Duda a obţinut 41,8% din voturi, iar Trzaskowski s-a plasat pe locul al doilea, cu 30,4%. Întrucât niciunul dintre cei 11 candidaţi nu a obţinut peste 50% din voturi în primul tur, turul al doilea va fi organizat pe 12 iulie.

Duda este considerat de mult timp ca fiind favorit pentru câştigarea alegerilor, dar unele sondaje recente au arătat că Trzaskowski va câştiga în turul al doilea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Titlul te conduce la o concluzie diferita de aceea rezultata din continutul articolului. Corect at fi fost ca a obtinut cele mai multe voturi.... E vacanta si pentru logica ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie