Allianz are 5,3% din drepturile de vot ale Electrica

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 august 2020

Allianz are 5,3% din drepturile de vot ale Electrica

Nemţii de la Allianz SE au ajuns, începând cu data de 18 august, la o deţinere indirectă de 5,3% din drepturile de vor ale Electrica (EL), se arată într-o notificare a furnizorului şi distribuitorul de energie electrică remisă, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportarea vine în condiţiile în care, la acea dată, Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău, entitate administrată de Allianz-Tiriac Pensii Private SAFPP, a depăşit pragul de 5%, ajungând la o deţinere de 5,08% din drepturile de vor ale Electrica.

"Astfel, entităţile deţinute indirect de Allianz SE şi menţionate în notificare şi-au majorat deţinerea, ajungând la 5,3% din drepturile de vot ale Electrica, faţă de 5,09% la data notificării anterioare, raportată de Electrică la 1 aprilie 2020", se arată în raportul companiei.

Pe lângă fondul AZT Viitorul Tău, Allianz SE mai are acţiuni EL prin fondurile de pensii facultative private AZT Moderato şi AZT Vivace, precum şi prin Allianz Ţiriac Asigurări, reiese din comunicatul companiei.

De precizat că, drepturile de vot ale Electrica sunt calculate pe baza ansamblului acţiunilor la care sunt anexate drepturi de vot, chiar dacă pentru acţiunile proprii, în număr de 6,89 de milioane, exercitarea acestora este suspendată, conform prevederilor legale.

Recent, acţionarii Electrica au aprobat fuziunea companiilor de distribuţie şi a celor de servicii din Grup.

Pentru primele lase luni ale anului, Electrica a raportat un profit net consolidat de 190 milioane lei, echivalentul unei creşteri de 74,2% faţă de cel din primele şase luni ale lui 2019,  îndeosebi pe seama costurilor mai reduse de achiziţie a energiei electrice, coroborat cu creşterea veniturilor.

Cel mai important acţionar al Electrica este Statul Român care, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 48,79% din furnizorul şi distribuitorul de energie electrică, în timp ce Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), are 5% din Electrica.

Raportat la preţul acţiunii EL de ieri, de la ora 13:30, de 11,1 lei, capitalizarea Electrica la Bursa de Valori Bucureşti era de circa 3,845 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

05 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9254
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1035
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7030
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro