ANALIZĂ BERD: ÎN ROMÂNIA,Fiscalitatea, corupţia şi instabilitatea politică - obstacole pentru afaceri

Valentin Busuioc
Macroeconomie / 09 aprilie 2015

Administrarea fiscală, corupţia şi instabilitatea politică tot mai mare sunt cele mai severe obstacole pentru mediul de afaceri din ţara noastră, arată o analiză a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), într-un comunicat trimis astăzi redacţiei.

Marile firme se plâng cel mai des de practicile competitorilor în economia gri. Pe de altă parte, societăţile nou-înfiinţate sunt nemulţumite mai degrabă de accesul inadecvat la o forţă de muncă bine calificată. Conform analizei precedente a BERD, competenţele de specialitate se regăseau printre cele mai importante trei obstacole, indiferent de prezenţa corupţiei în acest top.

Studiul BERD mai arată că, la nivel european, principala nemulţumire a managerilor se referă la competiţia neloială din partea economiei gri, unde companiile nu sunt totdeauna înregistrate sau încearcă să evite taxele, raportând niveluri subevaluate ale veniturilor, forţei de muncă sau salariilor. Acestea au fost semnalate drept cele mai grave obstacole de către managerii din o treime din ţările vizate (printre care Azerbaidjan şi Slovacia).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro