ANAT solicită suplimentarea fondurilor pentru creditele IMM Invest Plus

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 21 mai

Adrian Voican, vicepreşedinte Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), suţine că agenţiile de turism, deja afectate de pandemia COVID-19, de criza din Ucraina, de provocările din Israel, de inflaţia şi de accesul dificil la finanţare, nu pot beneficia de schema de ajutor de stat din cauza criteriilor financiare impuse.

Adrian Voican, vicepreşedinte Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), suţine că agenţiile de turism, deja afectate de pandemia COVID-19, de criza din Ucraina, de provocările din Israel, de inflaţia şi de accesul dificil la finanţare, nu pot beneficia de schema de ajutor de stat din cauza criteriilor financiare impuse.

English Version

Nemulţumirile actorilor din turism sunt în continuare la cote ridicate, în ciuda faptului că autorităţile au anunţat în repetate rânduri acordarea de facilităţi multiple în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii, printre care schema de ajutor de stat, IMM Invest Plus. Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism susţin că realitatea, din păcate, este mult mai puţin optimistă, iar sumele acordate sunt de până la cinci ori mai mici decât solicitările, iar criteriul "primul venit, primul servit" a generat o adevărată competiţie acerbă pentru fondurile extrem de limitate alocate băncilor. Adrian Voican, vicepreşedinte Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), suţine că agenţiile de turism, deja afectate de pandemia COVID-19, de criza din Ucraina, de provocările din Israel, de inflaţia şi de accesul dificil la finanţare, nu pot beneficia de schema de ajutor de stat din cauza criteriilor financiare impuse. De asemenea, acesta a amintit că programul HORECA 2, deşi legiferat, nu a fost implementat din cauza unor neînţelegeri guvernamentale, mai ales între Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. ANAT, alături de celelalte patronate din turism, solicită suplimentarea fondurilor destinate acestei scheme de ajutor, astfel încât să ajungă la firmele care au cea mai mare nevoie: "Este necesar ca Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), federaţiile patronale, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii România (FPIOR), băncile afiliate şi Ministerul Finanţelor, alături de Primul Ministru, să depună toate eforturile pentru a asigura că fondurile ajung la cei afectaţi în mod real". Adrian Voican a declarat: "Ştim că este un an electoral şi tocmai de aceea solicităm ca IMM Invest Plus să nu fie doar «praf în ochi», un element de imagine şi laudă electorală, ci un ajutor real, aşa cum se declară în motivarea ordonanţei de urgenţă. Solicităm suplimentarea fondurilor şi asigurarea că acestea ajung şi la agenţiile de turism. În plus, fondurile s-au epuizat în prima zi de la lansare. La destinaţia fondurilor sunt prevăzute cheltuielile de refinanţare a altor credite pentru finanţarea capitalului de lucru şi pentru investiţii, respectiv cheltuielile destinate achiziţiei de părţi sociale şi acţiuni. Însă băncile nu refinanţează creditele IMM Invest precedente ajunse la maturitate sau care au intrat în perioada cu dobânzi mari, ceea ce adaugă şi mai mult la dificultăţile întâmpinate de IMM-uri". Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a anunţat că va continua să lupte pentru drepturile şi nevoile membrilor săi, asigurându-se că vocile lor sunt auzite şi că măsurile de sprijin sunt implementate corect şi eficient.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb