ANUL ACESTA,Trei mii de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia ar urma să fie disponibilizaţi

Andrei Stan
Companii #Energie / 18 februarie 2016

Trei mii de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia ar urma să fie disponibilizaţi în acest an, au anunţat, după negocieri cu administraţia CEO, sindicaliştii, concedierile fiind confirmate de conducere, care nu a precizat si dimensiunea lor, transmite Mediafax.

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a participat astăzi la o întâlnire cu sindicatele, în cadrul căreia au fost stabilite câteva măsuri de eficientizare a companiei. Printre acestea se numără un program de restructurare şi o perioadă de cinci zile de şomaj tehnic, în zona Rovinari şi la Cariera Husnicioara, începând cu data de 22 februarie.

Liderul de sindicat din zona Rovinari, Gheorghe Peptan, a declarat, la final, că la negocieri s-a stabilit ca aproximativ 3.000 de persoane să fie disponibilizate în 2016.

"Începând cu luna martie va începe programul de restructurare. În primă fază, pleacă cine doreşte, cu plăţi compensatorii. Colegii au solicitat cinci salarii. Nu cred că se îngrămădeşte nimeni să plece. Anul acesta trebuie să se ajungă la 3.000 de salariaţi disponibilizaţi. Se vorbeşte şi de partea economică, pentru că sunt vreo 300 de economişti", a precizat Gheorghe Peptan, liderul de sindicat din zona Rovinari.

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a refuzat să declare care este numărul exact al persoanelor disponibilizate.

"Este vorba de desfiinţarea multor posturi de conducere, de un act managerial mult mai simplu. Discutăm de reduceri de posturi în toate zonele. De la costuri cu prestatorii, costuri cu energia, costuri cu prestaţiile din partea tuturor. Discutăm şi de reduceri de personal, dar numărul va fi stabilit în funcţie de toate elementele şi îl vom prezenta partenerilor de discuţie.(...) Nu pot să spun că este vorba despre 3.000 de oameni. Discutăm de perioada 2016-2020, aceşti oameni ar pleca în condiţiile prevăzute în contractul colectiv de muncă, mă refer la salarii compensatorii şi la venit de completare. De săptămâna viitoare vom demara şi un plan de plecări voluntare. Sunt salariaţi care sunt în concedii medicale, în străinătate, care sunt în concediu fără plată", a declarat Laurenţiu Ciobotărică.

Managerul CEO a mai precizat că se va modifica şi programul de lucru la Cariera Rovinari şi la Husnicioara.

"Va fi o perioadă de şomaj tehnic pentru cinci zile, prin rotaţie, pentru diferite zone, tocmai pentru a ajunge la o situaţie normală. Producem când avem nevoie. Ne oprim când nu avem nevoie. În momentul de faţă, vânzările sunt foarte mici", a mai declarat Ciobotărică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro