Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ANUL TRECUTVeniturile consolidate ale Digi Communications N.V - 1,2 miliarde euro

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, a declarat: "Suntem mândri de realizările echipelor noastre - roll-out-ul 5G în România, lansarea serviciilor de telefonie mobilă în Ungaria şi creşterea în ritm accelerat pe piaţa spaniolă".

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, a declarat: "Suntem mândri de realizările echipelor noastre - roll-out-ul 5G în România, lansarea serviciilor de telefonie mobilă în Ungaria şi creşterea în ritm accelerat pe piaţa spaniolă".

Veniturile consolidate ale Digi Communications N.V., companie care activează în domeniul comunicaţiilor electronice, cu operaţiuni în România, Ungaria, Spania şi Italia şi compania-mamă a operatorului RCS & RDS SA, au ajuns la aproximativ 1,2 miliarde euro, anul trecut, potrivit raportului financiar preliminar neauditat publicat vineri. În 2019, veniturile consolidate ale companiei au crescut cu 14,2% faţă de 2018, de la circa 1 miliard euro la 1,186 miliarde euro, iar EBITDA ajustată a fost de 446 milioane euro, ceea ce se traduce într-o creştere cu 37,5% faţă de anul anterior (de la 324,6 milioane euro la 31 decembrie 2018), a anunţat societatea, într-un comunicat.

Acesta subliniază că numărul total al unităţilor generatoare de venituri (RGU) s-a majorat cu 8%, la finalul anului trecut, ajungând la 16,1 milioane RGU faţă de 14,9 milioane RGU la sfârşitul anului 2018, cel mai ridicat nivel al numărului total de servicii oferite de companie în istoria sa.

Majoritatea segmentelor de piaţă pe care activează compania au contribuit la evoluţia Digi Communications NV:

- pay-tv (televiziune prin cablu şi prin satelit): + 5,4 %, de la 4,8 milioane RGU la 5,1 milioane RGU;

- internet şi date fixe: + 9,8%, de la 3,3 milioane RGU la 3,6 milioane RGU;

- telefonie şi date mobile: + 14,5 % de la 5 milioane RGU la 5,7 milioane RGU.

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, a declarat: "2019 a fost un an remarcabil pentru compania noastră, atât sub raportul creşterii veniturilor şi a EBITDA, cât şi din perspectiva evoluţiei tehnologice. Suntem mândri de realizările echipelor noastre - roll-out-ul 5G în România, lansarea serviciilor de telefonie mobilă în Ungaria şi creşterea în ritm accelerat pe piaţa spaniolă. Toate acestea sunt dovezi ale succesului şi consecvenţei noastre în a livra servicii de cea mai bună calitate tuturor clienţilor.

Reuşita celei mai recente emisiuni de obligaţiuni a companiei a fost o altă împlinire şi confirmă încrederea de care se bucură grupul nostru în rândul investitorilor instituţionali. Această emisiune de obligaţiuni a avut loc la 27 ianuarie 2020 şi a stabilit un nou benchmark pentru o tranzacţie de finanţare a unei companii antreprenoriale româneşti. RCS & RDS, filiala din România a grupului, a reuşit să stabilească un preţ de 450 milioane de euro pentru obligaţiuni senioare garantate, cu o dobândă de 2,5% pe an şi scadenţa în 2025, şi un preţ de 400 milioane euro, cu o dobândă de 3,25% pentru obligaţiuni senioare cu scadenţa în 2028".

La noi, Grupul a crescut atât pe segmentul televiziunii prin cablu, cât şi pe cel al internetului fix

În România, Grupul a continuat să îşi întărească poziţia pe principala sa piaţă, atât pe segmentul televiziunii prin cablu, cât şi pe cel al internetului fix, cu o creştere de 6,9% a numărului de unităţi generatoare de venituri (4,1 milioane RGU la 31 decembrie 2019 faţă de 3,8 milioane RGU la 31 decembrie 2018) şi, respectiv, un progres cu 9,8 % al RGU pe segmentul de internet şi date fixe (2,8 milioane RGU la 31 decembrie 2019 faţă de 2,5 milioane RGU, pentru aceeaşi perioadă a anului anterior).

Creşterea constantă a numărului de servicii pentru principalele servicii din portofoliu a fost susţinută de extinderea infrastructurii de fibră optică, optimizarea acoperirii reţelelor de comunicaţii mobile şi standardele ridicate în politica de customer-care.

În Ungaria, Digi şi-a continuat proiectul de extindere a reţelei de fibră optică

Filiala Digi Communications NV din Ungaria a înregistrat 694.000 RGU pe segmentul pay-tv. În privinţa serviciilor de internet şi date fixe, Digi Ungaria a atins 750.000 RGU la 31 decembrie 2019, în timp ce serviciile de comunicaţii mobile în reţea proprie, disponibile din mai 2019, au înregistrat 99.000 RGU. Şi pe această piaţă, Digi şi-a continuat proiectul de extindere a reţelei de fibră optică şi a efectuat cu succes un prim test live al tehnologiei 5G în Budapesta, în noiembrie 2019, conform comunicatului citat.

Digi Spania a devenit al doilea cel mai mare operator de reţele virtuale mobile

În Spania şi Italia, Digi a înregistrat un progres semnificativ al RGU, cu o rată de creştere de 45 % faţă de anul trecut, atingând 2,2 milioane RGU la 31 decembrie 2019, de la 1,5 milioane la finalul anului 2018, subliniază comunicatul companiei.

Pe parcursul anului 2019, Digi Spania a devenit al doilea cel mai mare operator de reţele virtuale mobile (MVNO) din piaţă şi al cincilea operator mobil din Spania. Filiala a marcat, astfel, cel de-al unsprezecelea trimestru de creştere accelerată, adăugând încă 166.000 RGU în portofoliu, în ultimele trei luni ale anului trecut.

Digi şi-a dezvoltat reţeaua 4G şi infrastructura de fibră optică, în România, Ungaria şi Spania

Consecventă strategiei sale de creştere susţinută, Digi a continuat să dezvolte proiecte noi pentru adoptarea tehnologiilor de ultimă oră, cu scopul de a-şi păstra competitivitatea pe pieţele cheie şi a investit 318 milioane euro în 2019 în dezvoltarea tehnologică, în special în România şi Ungaria. Aceste proiecte au vizat extinderea acoperirii reţelei 4G şi roll-out-ul reţelei 5G în România, dezvoltarea reţelei 4G şi a infrastructurii de fibră optică, în România, Ungaria şi Spania.

Compania a continuat să adopte o strategie prudentă de finanţare, cu un nivel al îndatorării raportate la EBITDA cu mult sub media ratei de îndatorare a altor operatori tradiţionali de comunicaţii fixe din Europa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS