AOAR susţine discutarea publică a proiectelor Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală

Elena Deacu
Macroeconomie / 24 februarie 2015

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) susţine fără rezerve punerea în discuţie publică a celor două coduri, Fiscal şi de Procedură Fiscală, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit AOAR, aceasta permite tuturor experţilor să ofere, public, poziţii de susţinere sau de contestare, documentate, justificate cu studii sau simulări econometrice proprii, care să elimine din dezbaterea publică calculele aritmetice simple prin aplicarea unor puncte procentuale la veniturile bugetare actuale.

AOAR cere eliminarea din Codul Fiscal a discriminării de tratament fiscal a grupurilor de firme cu acţionariat autohton, cărora nu li se permite, similar cu drepturile acordate firmelor internaţionale cu sediul fiscal în alte ţări, să-şi consolideze fiscal rezultatele la nivel de grup şi să plătească impozitul pe profit aferent rezultatului consolidării.

"Suntem total împotriva descurajării totale a muncii bazate pe competenţă, materializate prin satutul de PFI, PFA sau Drepturi de autor. O astfel de abordare desconsideră pe cei care plătesc taxe şi impozite, pentru munca lor competentă, indiferent de nivelul de calificare, abordare complet greşită, birocratic abuzivă în contradicţie totală cu practicile din ţările membre UE", transmite AOAR.

Asociaţia susţine că Ministerul de Finanţe nu trebuie să contribuie prin măsuri fiscale la descurajarea muncii şi a obţinerii de venituri legale de către cei care pot munci suplimentar, ci descurajând în mod real, prin controale, muncă la negru care distorsionează piaţa muncii.

"AOAR cere eliminarea din cele două texte a unor sintagme de tipul «cel puţin» şi altele similare care menţin starea de confuzie în mediul de afaceri, favorizând abuzurile şi corupţia în activitatea de control", a declarat, Cristian Pârvan, Secretar General, AOAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro