Apple plăteşte 500.000.000 de dolari ca să scape de un proces

Ziarul BURSA #Companii #IT /

Marile companii au parte, tot mai des, de procese răsunătoare. Apple a fost de acord să plătească 500 de milioane de dolari într-un proces din Statele Unite în care s-a judecat încetinirea intenţionată a iPhone-urilor din urmă cu câţiva ani.

Cele două părţi implicate în proces au semnat înţelegerea în urmă cu câteva zile, fiind, însă, nevoie şi de aprobarea instanţei. Înţelegerea în valoare de cel mult 500 milioane de dolari prevede despăgubiri pentru clienţii americani care au cumpărat iPhone 6 şi iPhone 7.Negociată pe parcursul mai multor luni, înţelegerea va duce la încetarea unui proces comun sub care s-au unit mai multe procese individuale iniţiate în perioada 2017-2018.Fiecare posesor actual sau fost de iPhone 6 sau iPhone 7 din Statele Unite va primi, în mod normal, 25 de dolari. Anumiţi utilizatori constituiţi parte în proces vor primi 1.500 de dolari respectiv 3.500 de dolari, iar 90 de milioane de dolari merg la avocaţi.Înţelegerea prevede o sumă minimă pe care Apple o va plăti în total şi una maximă. Astfel, Apple va plăti cel puţin 310 milioane de dolari şi cel mult 500 de milioane de dolari.În funcţie de câte persoane vor cere despăgubirile pe baza acestei hotărâri, suma care revine fiecărui posesor ar putea fi mai mică decât valoarea de 25 de dolari. Procesul a survenit celebrului caz Batterygate, când s-a descoperit că Apple reduce intenţionat şi pe ascuns performanţa iPhone-urilor mai vechi de un an. Compania americană s-a scuzat atunci spunând că face asta pentru a proteja bateriile, nu pentru a forţa utilizatorii să cumpere un iPhone nou.

Messenger nou pentru iPhone

Noua versiune de Facebook Messenger pentru iPhone şi iPad a fost reconstruită de la zero, eliminându-se sute de mii de linii de cod care nu mai sunt necesare şi reducându-se semnificativ dimensiunea aplicaţiei. În urmă cu aproape un an, la conferinţa F8, Facebook promitea o versiune "Lightspeed" de Facebook Messenger, care să devină mult mai rapidă şi mai fluentă decât mult prea aglomerata variantă de până acum.

Promisiunea celor de la Facebook se concretizează acum, prin cea mai nouă versiune de Messenger pentru dispozitivele mobile Apple. Pentru a obţine o aplicaţie mai rapidă, Facebook a eliminat un mare număr de linii de cod care nu mai erau necesare, informează news.ro. De la 1,7 milioane, Facebook Messenger numără acum doar 360.000 de linii de cod - o reducere cu 84%. În consecinţă, dimensiunea aplicaţiei s-a redus de peste 4 ori. De la 130MB, Facebook Messenger "a slăbit" la doar 30MB. Facebook nu intră în detalii cu privire la facilităţile eliminate pentru a se ajunge aici, însă se ştie deja că au fost eliminate cel puţin trei elemente importante: secţiunea Discovery, jocurile şi boţii. Poate şi mai important este faptul că Facebook pune acum bazele platformei unificate de comunicare pe care plănuieşte să o lanseze anul acesta şi care va permite comunicarea între Messenger, Instagram Direct şi WhatsApp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie