APT: Turismul este o industrie a libertăţii de circulaţie

F.D.
Miscellanea / 27 septembrie

APT: Turismul este o industrie a libertăţii de circulaţie

Alianţa pentru Turism, platformă care reuneşte 24 de organizaţii profesionale, patronale şi asociative din domeniul turismului dezaprobă ferm propunerea formulată de o federaţie patronală din domeniul turismul cu privire la introducerea unei taxe pe vacanţele efectuate în străinătate de către cetăţenii români, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

"Astăzi, de Ziua Mondială a Turismului, un domeniu clădit pe încredere şi libertatea de călătorie, considerăm că soluţiile pentru dezvoltarea turismului românesc rezidă în creşterea calităţii serviciilor oferite, dezvoltarea infrastructurii şi mai ales investiţia în promovarea imaginii", spun reprezentanţii APT.

Conform datelor statistice, turismul a adus în 2019, înainte de pandemie, aproximativ 9 miliarde de euro la PIB-ul României, procent care poate şi trebuie să crească dacă premisele de mai sus sunt îndeplinite.

Reprezentanţii Alianţei pentru Turism susţin că: "Legislaţia învechită şi care nu mai ţine cont de realităţile digitale în care trăim, practica turismului la negru sau la gri, lipsa unei Organizaţii Naţionale de Management al Destinaţiei care să poată dezvolta proiecte multianuale cu bugete clare, independente de mişcările politice sunt tot atâtea elemente care pun piedică dezvoltării turismului românesc.

Unitatea industriei turismului, dovedită prin activitatea de doi ani a Alianţei pentru Turism, este de asemenea un factor cheie pentru coeziunea propunerilor şi acţiunilor de promovare şi dezvoltare a turismului.

În tot acest context, asocierea tuturor organizaţiilor care activează în turism cu propunerea unei singure federaţii este injustă şi nu corespunde realităţii."

Alianţa pentru Turism mai precizează că va continua munca şi dialogul cu autorităţile pentru ca turismul să devină cu adevărat o prioritate naţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb