Armand: "Prefectul Capitalei a constatat că aleşii locali PSD-PNL au încălcat legea când au votat bugetul Sectorului 1"

T.B.
Politică / 7 mai

Armand: "Prefectul Capitalei a constatat că aleşii locali PSD-PNL au încălcat legea când au votat bugetul Sectorului 1"

Prefectul Capitalei, Mugur-Mihai Toader, a constatat că aleşii locali PSD-PNL au încălcat legea când au votat bugetul Sectorului 1, a declarat edilul Clotilde Armand, conform paginii sale de socializare.

Conform sursei, "Prefectul spune că PNL PSD au sabotat premeditat comunitatea locală, timp de peste două luni, şi au pus interesele de partid înaintea locuitorilor Sectorului 1: au redus drastic bugetul ADP (parcări, spaţii verzi, reparaţii străzi etc.), nu mai putem nici măcar defrişa arborii aflaţi în declin biologic pentru care avem avize de la Direcţia de Mediu de la Primăria Capitalei; au lăsat Primăria Sectorului 1 fără servicii de bază (pază, curăţenie, mentenanţă lifturi, telefonie etc); au blocat investiţiile urgente de la Complexul Multifuncţional Caraiman - Centrul Medical al Sectorului 1; au stopat investiţiile la bazinul olimpic de la Liceul Tehnic 'Media'; au tăiat sumele destinate investiţiilor în străzile din Sectorul 1".

Edilul Sectorului 1 a adăugat că din februarie a semnalat instituţiilor statului că "PNL PSD a distrus bugetul prin amendamente ilegale", precizează sursa.

Potrivit unui document al Prefecturii Capitalei postat de Clotilde Armand, marţi, pe Facebook, Consiliul Local Sector 1 a analizat, a discutat, a modificat şi a aprobat proiectul bugetului local al Sectorului 1 fără a beneficia de concursul şi sprijinul secretarului general al Sectorului 1 şi cel al aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 cu competenţă materială în domeniu şi utilizând dreptul conferit de legea comună, legea generală aplicabilă în domeniul administraţiei publice locale, de a formula amendamente la proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a şedinţei, a procedat la modificarea proiectului bugetului local, se mai arată în postare.

Anumite amendamente din proiectul de hotărâre necesită verificări suplimentare, prevede sursa citată.

Documentul arată că se impune punerea în aplicare a unor prevederi din Codul Administrativ conform cărora, în situaţia în care cu privire la proiectele de hotărâri înscrise pe ordinea de zi a şedinţei, consilierii locali formulează amendamente, iar prin acestea se aduc modificări de fond în conţinutul proiectului de hotărâre, primarul, secretarul sau consilierii locali au atribuţia ca, în funcţie de modificările aduse proiectului bugetului local elaborat de către acesta să propună preşedintelui de şedinţă retransmiterea proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului către "compartimentele de specialitate" pentru reexaminarea proiectului, în contextul amendamentelor propuse de către consilierii locali, conform sursei.

"Având în vedere cele mai sus menţionate, precum şi cerinţa legalităţii activităţii autorităţilor administraţiei publice locale instituită prin art. 6 al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu completările şi modificările ulterioare, vă solicităm ca la proxima şedinţă a Consiliului Local Sector 1 Bucureşti să procedaţi la reanalizarea Hotărârii nr. 21/12.02.2024 a Consiliului Local", mai arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb