Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ASCENTA a implementat platforme de business pentru BCR Asset Management

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă /

ASCENTA, divizia de consultanta si solutii software a Grupului Softwin, a implementat doua platforme de business pentru BCR Asset Management, pentru optimizarea activitatilor sale.

Practic este vorba despre solutia Clavis Asset Management, furnizata de producatorul de software Dorsum, specializat în aplicatii bancare, partener exclusiv ASCENTA pentru piata romaneasca si de aplicatia financiar-contabila SAP FI-CO.

Doua echipe de specialisti ASCENTA au lucrat la implementarile realizate la sediile BCR Asset Management, în total 13 specialisti software specializati în domeniul financiar-bancar. Implementarea a durat aproximativ trei luni, dupa care a avut loc perioada de training si acomodare a angajatilor BCR Asset Management cu noile solutii software.

"Am furnizat în acest proiect nu numai solutii software propuse de liderii pietei, ci venim în plus cu experienta acumulata pe piata financiar-bancara din România, pe care activam de multi ani", a declarat Horatiu Berdila, Director Comercial ASCENTA.

Parteneriatul cu BCR dateaza din 2003, când Softwin a furnizat o solutie mySAP Enterprise Portals pentru portalul bancii. În 2004, Softwin a implementat pentru BCR proiectul de constructie al Centrului de Contact InfoBCR.

Aplicatia Clavis Asset Management ofera companiilor din industrie posibilitatea de a raspunde în timp real cerintelor formulate de clienti în legatura cu portofoliul de investitii. Sistemul informatizat poate fi utilizat de catre fondurile mutuale, banci, companii de asigurari, corporatii, precum si de institutii publice (centrale si locale) care se ocupa de managementul portofoliilor de active. Solutia ofera posibilitatea de a vizualiza rapid operatiunile, în diverse valute si instrumente financiare (actiuni, obligatiuni, derivate), suportând un numar mare de utilizatori, locatii si tranzactii. Functioneaza independent de sistemele de baze de date agreate de client si are sistem de raportare, analiza, risk management, în conformitate cu cerintele Basel2, comunicare si alertare prin Internet, E-mail, SMS. ClavisAsset BCR Asset Management asigura clientilor instrumente de analiza si reducere a riscului fondurilor, cresterea performantei acestora, posibilitatea de investitie pe diverse burse si diversificarea intrumentelor financiare în care se va investi.

SAP FI-CO, aplicatie financiar-contabila recunoscuta la nivel mondial, ofera posibilitatea de control al resurselor (ERP, enterprise resource planning), ca sistem unic de evidenta. Sistemul SAP va fi complet integrat cu ClavisAsset, asigurând eficienta operatiunilor si a fluxurilor.

Piata aplicatiilor IT pentru Asset Management, brokeraj, trezorerie, private banking, custodie, depozitare si distributie de instrumente financiare creste puternic în ultimii ani si exista analize concrete care arata ca marile companii care folosesc astfel de solutii si-au redus costurile operationale cu pana la 30%, înca din primul an dupa implementare. Numarul companiilor care adopta astfel de solutii este în crestere, cu 20-30% pe an, începând din 2003.

Pâna în 2010, spun cercetatorii pietei, numarul utilizatorilor de aplicatii de Asset Management va creste de cinci ori fata de 2006.

BCR Asset Management este în topul celor mai importanti jucatori în aceasta industrie, cu o cota de piata de peste 12%.

Despre ASCENTA

ASCENTA este brandul sub care activeaza, din noiembrie 2006, divizia de consultanta IT si solutii software specifice din cadrul grupului Softwin.

Misiunea ASCENTA este de a oferi consultanta IT pe procese de business si solutii integrate companiilor si institutiilor din domeniile: administratie publica, asigurari, financiar-bancara, logistica-distributie, manufacturing, retail, telco si utilitati.

ASCENTA este o divizie cu peste 100 de specialisti de top: consultanti, dezvoltatori, project manageri. ASCENTA continua experienta de peste 16 ani a Softwin în domeniu si isi propune sa devina o forta pe piata regionala a solutiilor complexe de business bazate pe IT.

Despre Dorsum:

Dorsum Ltd a fost înfiintata în Ungaria în 1996 de catre un grup de investitori privati. Actionarii sunt dedicati unei cresteri solide si sustinute a companiei pentru a facilita succesul companiei în pietele internationale, dupa ce si-a consolidat pozitia de lider pe acest segment in Ungaria. Aplicatia Clavis are pâna la ora actuala peste 50 de clienti, iar printre acestia se numara Erste Bank, ING, Citibank, Volksbank, OTP, BNP-Paribas, MKB , CIB - Banca Intesa, Allianz, Hungarian State Treasury si altele. In 2006 si-a inceput activitatea pe piata din Romania, iar la inceputul anului 2007 a incheiat un parteneriat strategic cu divizia ASCENTA a grupului Softwin.

Despre BCR Asset Management

SAI BCR Asset Management SA, subsidiara a Grupului Banca Comerciala Romana, este unul dintre principalii actori ai pietei fondurilor deschise de investitii si conturilor individuale de investitii. Fondurile deschise de investitii administrate de BCR Asset Management reprezinta un pol de stabilitate si de incredere in dezvoltarea acestei industrii in Romania. Intrarea BCR pe piata fondurilor de investitii a contribuit substantial la refacerea credibilitatii si la orientarea catre un potential de afacere cu performante si randamente satisfacatoare.

Fondurile administrate de BCR Asset Management au acum aproape 9000 de investitori, care beneficiaza de profesionalismul si experienta unei redutabile echipe de specialisti. Astazi, BCR Asset Management administreaza trei fonduri deschise de investitii. BCR Clasic, fond de obligatiuni si instrumente cu venit fix (conform clasificarii facute de UNOPC) se afla pe primul loc in aceasta categorie de fonduri (randamentul sau de la lansare pana in prezent este de 74.70%), la fel ca BCR Dinamic, fond diversificat (randamentul sau de la lansare pana in prezent este de 146.70%). BCR Expert, cel de-al treilea fond administrat de BCR Asset Management este un fond de actiuni, iar randamentul sau de la lansare pana in prezent (24 Octombrie 2007) este de 21.82%. BCR lanseaza in curand cinci noi fonduri de investitii din care 3 sunt special create pentru clientii Private Banking ai bancii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS