ASF a oferit piaţa de capital pe tavă domnilor Lakis şi Juravle

Cătălin Buzdea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iulie 2021

ASF a oferit piaţa de capital pe tavă domnilor Lakis şi Juravle

Un grup care se hrăneşte din SIF-uri a devenit una dintre cele mai importante forţe ale bursei noastre şi este în plină expansiune

Prin 2020, când m-am trezit că deţin acţiuni la o companie, SIF Oltenia (SIF5), controlată din umbră de un infractor, mi-am tot pus întrebarea cum de într-o ţară membră de ani buni a Uniunii Europene este posibil aşa ceva. Am făcut nişte cercetări să găsesc o explicaţie. Aş fi putut scrie o carte cu cele descoperite, dar n-am avut timp decât pentru un articol mai lung. Am să împart acest text în două episoade, fiecare despre câte o componentă importantă a structurii de putere a grupării coordonate de Najib El Lakis.

Între timp, am observat că mulţi îi dau o importanţă mult prea mare celui care tot este prezentat drept capul grupării. Mă refer la Bogdan Drăgoi. Însă toate datele îi indică drept principali dirijori pe Najib El Lakis, cel care a început totul la SIF Banat-Crişana (SIF1) şi pe Bogdan Juravle, cel care a ajutat expansiunea către SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Oltenia. Amândoi au preferat să lucreze din umbră. Au şi avut motive să fie discreţi: domnul Lakis fusese arestat şi trimis în judecată de DIICOT, iar domnul Juravle trebuia să salveze aparenţa că se află în fruntea unei companii independente de brokeraj şi administrare de fonduri.

Lakis fondatorul

Najib El Lakis (împreună cu partenerul lui de atunci, Dragoş Bîlteanu) a fost arestat în decembrie 2014 de DIICOT pentru mai multe fapte penale care vizau prejudicierea acţionarilor SIF1. Avea să-şi recunoască vinovăţia şi să primească numai o sentinţă cu suspendare pentru faptele comise. Dar după ce a trecut de acest obstacol, domnul Lakis a continuat ceea ce începuse. Şi a mers chiar mai departe.

În decursul ultimilor nouă ani, gruparea patronată de domnul Lakis a adoptat o politică de expansiune către alte companii cotate la bursa românească fără să folosească niciun ban din resurse proprii. Astfel, a continuat să folosească banii acţionarilor SIF1 pentru a cumpăra indirect acţiuni la SIF1 şi ulterior la alte SIF-uri. Iar aceste acţiuni au ajuns să fie folosite în adunările generale pentru control. Iar oamenii domnului Lakis, votaţi de acţionarii fantomă, au luat măsuri după măsuri pentru devalizarea patrimoniilor SIF-urilor în interesul acestui grup.

Lakis marele boss

Cu toate că a fost arestat şi condamnat, domnul Lakis nu a plecat de la SIF1 şi nu a plătit niciun leu pentru prejudiciile cauzate acţionarilor. Mai mult, şi-a instalat şi fiul de numai 25 ani în consiliile de administraţie ale celor mai importante deţineri ale SIF1 şi SIF4 (Biofarm şi Vrancart). Putem, pe bună dreptate, să ne gândim că Najib El Lakis nu este un simplu consilier al lui Bogdan Drăgoi, pentru că nicio companie publică n-ar dori să păstreze la vârf o persoană arestată şi condamnată pentru devalizarea aceleiaşi companii. În fapt, domnul Najib El Lakis ia toate deciziile importante pentru că dumnealui este adevăratul şef al grupării!

Dar în acest moment domnul Lakis este, în acte, doar consilierul domnului Bogdan Drăgoi, directorul general al SIF1. Iar SIF1 are peste 99% din SAI Muntenia care administrează SIF Muntenia (SIF4). Mai departe SIF1 şi SIF4 în mod direct, dar şi prin intermediul mai multor fonduri alimentate aproape exclusiv de ele, au ajuns să controleze şi SIF Oltenia (SIF5). Astfel, domnii Lakis şi Drăgoi au ajuns în nouă ani să controleze SIF1, SIF4 şi SIF5, fără să fi avut vreodată acordul investitorilor la niciuna dintre aceste companii cu milioane de acţionari.

Paravanul Swiss Capital

Aş vrea să lămuresc pentru cei care nu ştiu, faptul că Swiss Capital nu are nicio legătură cu Elveţia. A avut întotdeauna doar acţionari români. Sunt sigur că au ales să-şi pună acest nume pentru a-şi induce în eroare clienţii şi investitorii.

Un aspect foarte important în evaluarea rolului Swiss Capital în gruparea domnului Lakis este că Swiss Capital înseamnă de fapt doi brokeri sub aceeaşi umbrelă: Swiss Capital şi BRK Financial Group (BRK). Swiss Capital este în cârdăşie cu BRK, ambele companii fiind abonate la sifonarea banilor SIF1 şi SIF4.

În ultimii ani, Swiss Capital n-a avut rolul unui simplu broker (SSIF) în piaţa de capital din România: faptele sunt tulburătoare şi cred că sunt de natură penală. Astfel, persoane de la Swiss Capital, angajate, afiliate sau plătite, au o implicare puternică şi directă în gruparea domnului Lakis. Despre încasările nejustificate ale Swiss Capital de la gruparea domnului Lakis s-a scris detaliat. Activitatea de brokeraj este mai degrabă o faţadă, iar adevărata sursă de venit pentru cei de la Swiss Capital este colaborarea cu gruparea patronată de domnul Lakis. În urma acestei colaborări frauduloase, Swiss Capital a făcut atât de mulţi bani încât a cumpărat participaţii semnificative la companii cotate la bursă (de exemplu Impact Developer & Contractor, BRK Financial Group, Altur, Mecanica Rotes) în timp ce brokerii corecţi ai bursei s-au zbătut la limita supravieţuirii. O bursă slabă cu acţiuni ieftine a fost, evident, benefică pentru Swiss Capital, în timp ce pentru ceilalţi jucători ai pieţei a avut efectul opus. Swiss Capital a avut şi are un rol determinant în slăbirea bursei româneşti.

Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, sinecura Swiss Capital

Dacă ne uităm la structura conducerii SIF4, la Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA), descoperim lucruri foarte interesante. Consiliul este format din trei membri dintre care unul este preşedinte. Acesta este Ştefan Gioga, de asemenea membru în consiliul de administraţie (CA) al Swiss Capital. Un alt membru al acestui CRA este Mihai Chişu, care a fost până 2018 broker la Swiss Capital, iar între 1996 şi 2005 angajatul lui Sorin Ovidiu Vântu. Aşadar, dintr-un total de trei membri cât are CRA-ul SIF4, Swiss Capital a primit din partea echipei domnului Lakis nu mai puţin de doi. Nu ştiu ce rost ar mai avea întrebarea dacă aceştia îi reprezintă pe numeroşii acţionari ai SIF4 atât timp cât Swiss Capital este abonată la banii SIF4. Swiss Capital face acest lucru prin fondurile proprii de investiţii, şi doar pentru Active Dinamic, SIF4 plăteşte un comision de administrare către Swiss de 12,55% pe an.

Acesta este un factor important şi transparent de devalizare al acţionarilor SIF4. Un asemenea comision de administrare nu se mai practică nicăieri în lume. Swiss Capital participă astfel în mod activ la sifonarea banilor SIF4 şi în mod paradoxal îi mai şi 'reprezintă' pe acţionarii SIF4!

Andrici, partenerul nelipsit

Anul trecut, după ce echipa lui Tudor Ciurezu a fost îndepărtată de la conducerea SIF5 de către gruparea domnului Lakis, Adrian Andrici, un membru important al echipei Swiss Capital, a primit funcţia de administrator. A fost modalitatea prin care Swiss Capital a fost premiat pentru aportul la cucerirea SIF5. În următorul episod am să prezint modalitatea frauduloasă prin care Swiss Capital a făcut acest lucru.

De ce îl asociez pe domnul Andrici cu Swiss Capital? Oricine are cunoştinţe minime despre bursa românească ştie că Adrian Andrici şi Swiss Capital sunt cam acelaşi lucru. Domnul Andrici este acţionar semnificativ la patru companii listate (din câte am aflat), iar Swiss Capital este de asemenea un acţionar important la acestea, şi toate patru sunt conduse de echipa Swiss Capital. Adrian Andrici este al doilea cel mai important acţionar la Impact Developer & Contractor cu aproape 16% din capitalul societăţii. Locul al treilea este ocupat de Swiss Capital. Iar director executiv la Impact este Sorin Apostol, care deţine 47,5% din Swiss Capital.

Pe domnul Andrici îl regăsim şi în acţionariatul BRK Financial Group, tot lângă Swiss Capital, dar şi lângă o sursă de sifonare, adică SIF4. Iar preşedintele CA al BRK este un angajat al Swiss Capital, Robert Dănilă. Două alte companii listate mai mici, Altur şi Mecanica Rotes, sunt de asemenea conduse de Adrian Andrici şi Swiss Capital.

Cooperativa LAKIS - JURAVLE

În conducerea SIF4 şi SIF5 nu sunt doar oamenii domnului Lakis. Oamenii domnului Juravle au şi ei un rol important, ce-i drept secundar, în sifonarea (conducerea) celor două SIF-uri. Asta pe lângă faptul că Swiss Capital în mod direct, dar şi prin BRK, încasează milioane de lei anual ca să-i voteze (cu acţiuni SIF1 şi SIF4 cumpărate cu banii acţionarilor SIF1 şi SIF4), la adunările generale pe oamenii domnului Lakis, dar şi pe oamenii proprii la conducerea nelegitimă a SIF-urilor.

Iar toate cele prezentate mai sus s-au petrecut şi se petrec sub ochii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care s-a făcut că nu vede concertarea la SIF Oltenia şi mai nou spune că nu poate să intervină în cazul deţinerii acţiunilor proprii prin terţi, deoarece nu are competenţe să interpreteze legea 31/1990. Dar în iulie anul trecut, când a amendat fosta conducere a SIF Oltenia, a avut !!!

În episodul următor voi prezenta mai multe detalii despre colaborarea dintre Najib El Lakis şi Bogdan Juravle, dar şi despre felul cum celebra (pentru protecţie) Autoritate de Supraveghere Financiară i-a susţinut.

Nota

Cătălin Buzdea, de profesie jurist, este un acţionar important al SIF Oltenia. Deţine şi administrează, din anul 2000, firma LIN&EMA, societate din judeţul Alba ce practică comerţul en-gros cu produse alimentare ce are circa 70 de angajaţi. Societatea a contestat în instanţă deciziile adunării acţionarilor SIF Oltenia din data de 29 octombrie 2020, când a fost ales un nou Consiliu de Administraţie.

Opinia Cititorului ( 79 )

 1. Toate firele duc la najib. Probabil ca la momentul asta se duc negocieri grele pe portofoliul gras al Sif 5. Dar , cel care executa și trebuie pus la punct e Drăgoi Bogdan și toți cei numiți in CA urile din cele 3sifuri. ASF este groparul pieței dacă bu ii obliga la OPP.

  1. "Brk și Swiss" ....pai BRK și SWISS muncesc pt bani. Sunt singurii care după 4 ani au adusa bursa doua companii mari. Asa ca mucles și la treaba domnilor frustrați cu interese. Citiți presa de specialitate nu cancan-ul

   Swiss și BRK se hrănesc din banii SIF-urilor în primul rând. Și Swiss cu Andrici de unde au avut banii să cumpere IMP, BRK, ALT METY etc? Nu de la devalizarea SIF-urilor? Sunt dovezi în sensul ăsta.

   Mai bine "postacul" unui investitor privat decat... postacul unui hot cum pari matale. Ben poate pierde in invesritia facuta, dar faptele voastre prin care ati furat atat de mult vor ramane cu voi cat traiti.

  ...

  Felicitări domnul Buzdea pentru că ați scris clar și ați făcut conexiunile. Câțiva oameni fură numeroși acționari, le încalcă drepturile de proprietate, și autoritățile statului dorm. N-o să mai doarmă mult timp că se află multe detalii și află multă lume. Dar e rușinos că s-a permis așa ceva până acum. Asta e o poveste de țară bananieră. În UE? Doamne ferește!!!

  1. Speram ca sunteți pregătiți de asumarea celor scrise! Oare nu aveți tocanita de făcut pe acasa? O activitate, ceva....câte frustrări.... Asta e caractetistic în general oamenilor bolnavi

   La Cooperativa, cica astea ar fi comentarii spirituale...

   Este foarte corect articolul.

   Așa stau lucrurile, dar trebuie sesizate Parchetele. 

  Ce sa vada si ce sa inteleaga dl Marcu? Acestea sunt lucruri pe care sa le vezi dincolo de aparente. Nu este greu. Domnul Marcu are alte preoccupari se ocupa de numarul paragrafelor din adrese si de majuscule, de aranjarea in patina, de o asa zisa educatie financiara fara finalitatel si de o fundamental gresita lege privind decontarea directa in asigurari. Plus evidenta fumatorilor din ASF si a locurilor neautorizate unde ar putea sa ii prinda. Nimic de substanta,, nimic fundamental, nimic istoric asa cum se lauda. Presedinte de fapte mici.

  1. Presedinte de idei mici.

   dl.marcu este un fost lucrator in silvicultura ,priceput la smecherii

  Marcu nu intelege gravitatea acestor lucruri sau poate este implicat (cel putin in mascarada de la SIF Oltenia). Cred ca va veni o vreme cand toti vor trebui sa raspunda acestor intrebari. Marcu are ghinionul ca unii dintre cei mai apropiati sfetnici sa aiba o istorie comuna cu unele dintre faptele, oamenii si societatile mentionate de autorul articolului, “intransigentul” caricatural Baranga Paul si insalubrul Toia Radu.

  1. Hotie sau prostie e greu de zis.Se iau la intrecere in emanatiile lu marcu sur le jardinier pe banii actionarilor. Daca ar privi asa ca investitori, am putea crede ca doar retardul ii domina. Dar, noooo ... nu e asa simplu. Cand nu stai doar pe 15000 de euro (doar astia se declara, sic!) trebuie sa ai "sfatuitori" ca sa iti scrie cand e zi si cand e noapte, depinde cine întreabă.

   .

   Asf duhneste îngrozitor a securitate, corupție, nepotism și șmechereală. PNL-ul a dovedit că nu se deosebește prin mai nimic de PSD.  

   Lupta pentru putere, oportunismul, nepotismul, incompetența sunt toate probleme serioase. Asf este o văgăuna unde pilele, pupincuriștii și turnătorii sunt baza, iar puținii oameni competenți au fost indepartati. 

   Sunt tot felul de tertipuri pe care oamenii puși acolo politic le încerca pentru a te face șantajabil sau a te distruge. Oamenii cinstiți sunt o pacoste, căci carierele nu au fost construite pe compromis și corupție, ci pe competență și meritocrație.

   Cooperativa Dragoi/Lakis ii are la degetul mic pe Marcu si habarnistii lui. Asta da concertare. Nu le pasa de nimeni si de nimic. Baranga e ruda cu acel individ de trista amintire ? 

  situatia este cea mai buna dovada ca acest sector , nu singurul, din pacate, este total scapat de sub control, cu buna STIINTA

  nu numai ca este scapat de sub control dar cineva, si nu unul singur, incearaca sa tin aun paravan pentru ca magariile sa se desfasoare sub o fateta fals legala!!! 

  iata maretul stat roman ce mult tine cu avutia colectiva si mai ales cum ii incurajeaza si remunereaza pe furaciosii sefi!

  corolarul care inchide cercul este generat de asigurarea tuturor acestor fapte, penale pana la urma de catre un personal platit regeste si care actioneaza in cel mai fericit caz haotic , dar de cele mai multe ori FRAUDULOS!!! 

  Fiti seriosi! Nu toate mizeriile pot fi aruncate in curtea ASF.

  1. Fii serios! Spune si tu ceva!

   Ai dreptate ca nu toate mizeriile trebuie aruncate acolo dar cea mai mare parte din toata ciorba asta puturoasa a fost facuta acolo. DAR LA ASF NICI MACAR GURA NU LE PUTE !!!

  Mie să nu-mi spună cineva că Drăgoi este doar o marionetă! În primul rând Drăgoi este fiul lui tac'su, securistul, care prin Comvex deține o avere colosală suficientă pentru viitoarele n generații .

  Dar Dragoi-fiul nu e mulțumit el vrea " holding" și pentru asta a mers să stea ore în fața sediului Sif5 cu Ciurezu înăuntru! 

  Deci Drăgoi e vinovat până în gât dacă sunt fapte penale .Evident si Lakis și alții!

  1. Dragoi este o marioneta in privinta capacitatii de gandire. Dar, in printa responsabilitatii, este tot atat de penal ca si Lakis, ba chiar mai penal, pentru ca pe documente figureaza semnatura lui Dragoi.

   Pe documente semnează drăgoi, Buica, cioaca. Care va fi buzunarul care primește banii din vânzarea actii ilor din afiliate sif5. Toate au decis să își vândă participatiile pe care le au pe piata de capital. Si nu e vorba de putine. E vorba de multe milioane de euro. Acest cioaca venit e nicaieri direct consilierul lui Buica la SIF4 este plasat sef la SIF5 apoi incepe sa vanda portofoloiul societatilor. Explicatia? Ridicolă. Ca sa cumpere alte acțiuni necotate. Dubios. La FLAO se ocupa de acest semn cristian Busu recuperat după ce ASF l-a exmatriculat pe motiv de dosar penal pentru minciună la Electrica. Asta e marea strategie a echipei Drăgoi plus cioaca.dar nu, ASF zice a nu e concertate. Nu o fi. E doar conectare la banii sifului din care se infrupta mulți mai puțin acționarii reteil pentru are ASF cică tocmai a autorizat toate sifele sa functioneze.

   cum adica cioaca a venit de nicaieri? pe ce lume traiti? cioaca a venit la sif 4 direct de la sri. acolo a lucrat inainte. colleg cu voinescu consilierul lui marcu. buna dimineata Romania!

   Deci dintr-un funcționăraș din SRI care analiza delațiunile șoferilor și menajerelor a aterizat fix in curtea lui najib. Gruparea asta e tipic oligarhica de model rusesc. Nu văd bine sifele.

  Felicitari, domnule Buzdea! Este necesar sa fie făcute publice toate aceste legături, deoarece ASF se preface ca nu le cunoaste. De doi ani de zile ASF afirma ca nu este concertare, nu au fost facute niciodata notificari privind pragurile de detinere, au depasit 30% si nimeni nu-i obliga sa faca oferta publica. Pai de ce sa ii oblige ca infractorilor le trebuie cashul pentru ei nu pentru despagubirea minoritarilor?

  Tocmai s-au autorizat ca fonduri destinate investitorilor de retail!!! Realitatea este ca SIF-urile sunt acum controlate de grupuri de interese ale investitorilor profesionisti. Domnule Marcu, va dati seama ca le-ati autorizat ca fonduri destinate investitorilor de retail in conditiile incare stiati foarte bine ca in realitate sunt controlate de investitori profesionisti, prin suveici si paravane? Toti investitorii de retail care au ramas captivi in schema asta imensa de fraudare a legii ar trebui sa se uneasca.  

  1. Cei care conduc SIF-urile nu sunt investitori profesioniști. Sunt doar infractori de profesie, iar ASF este protectorul lor.

   Domnul Marcu face pe prostu, dar el a venit la ASF de pe post de smecher. Marcu este prost doar in cele ce privesc piata de capital, de aceea smecheriile lui de smecher avansat devin la ASF smecherii prostesti. Toata lumea vede ce face, dar el crede ca sta ascuns dupa regulile pe care le-a stabilit la comunicare si dupa pilele pe care le-a adus in locul oamenilor dati afara.

   La Gradinescu & co e cheia multor probleme. Probabil Marcu nu a realizat nici pana acum dimensiunea dezastrului. Nici nu avea cum...tesatura e groasaa

   Desigur, Marcu doar se initiaza, vrea si el ca partea lui sa creasca.

   Gradinescu are butoanele la Buica & Dragoi de acolo isi primeste comezile si tainul. Hai cu DNAul!

  ...

  Dna Stefanoiu Dl Marcuin caz ca cititi articolul vedeti ca ALT este companie listata si este de vreun an in situatie de oferta de preluare obligatorie a grupului despre care este vorba in articol....baietii nici nu se mai feresc ia vedeti CA de la ALT....asa ca stati cu ochii inchisi ca daca ii deschideti va intra concertarea in ei! Dar controlul, monitorizarea de la Asf aia micii voi verificati ceva? Nu sapati si voi un pic ca sa vedeti cum se voteaza la BRK si la SIF-uri? Ca daca nu puneti mana pe buletinele de vot de la AGA si ii lasati sa le distruga n-o sa dovedeasca nimeni in veci nici o concertare.

  1. Fii sigur ca Marcu si Stefanoi citesc atat articolul cat si comentariile. Dupa care turbeaza. intreaga cooperativa.

   Din zvonuri se aude ca si baba Dascalu pesionara de lux si mai ales Armeanu au avut interese la schimbarile de la sif5. Caracatita s-at partea ca este mai mare.parerea mea.

   Grea viata la stat ! Hai ai nostri ! Cu astfel de sinistre personaje se alege praful si de pensiile private, ca astea au mai ramas dupa ce aceasta gasca de talhari au pus pe butuci asigurarile si au permis dezmatul sifurilor. Nu le mai ajunge, uitati -va ce declaratii de avere au cei din conducerea Asf. Mi-e scarba !

   Daaa, prietenie veche SIF5...Dascalu...Armeanu

   Gurile rele dar informate zic ca Cioaca a fost doctorandul lui Armeanu. Armeanu este cel mai bun prieten al lui Marcu. QED

   Ha, ha, ha!! Sa va spună Ciurezu cum a câștigat bunăvoința lui Chelu cedând controlul sif5 la Altur

  Felicitari Catalin pentru articol!

  De vreo 6 ani Sif-urile își cumpără participatii una alti deci nu e Concertare ex.recent Sif. 4 un viitor loc călduț pentru rude,foști parlamentari, chiar brokeri.

  1. Bai clasa de jos, invata mai intai sa te exprimi!

  Am vazut in articol doar o exprimare de tipul "probabil penale".

  In rest, ce am vazut este o lupta mizerabila care pe care pentru controlul unor mizerii fantomatice pe care SIF-urile le mai au in gestiune. Si despre care stim cu totii (sper) ca au sfarsitul asigurat si nu au nicio sansa de supravietuire.

  Stim ca Securitatea s-a imbogatit din drepturi de restituire, au furat ca in codru proprietatea altora. Asa face si acum securitatea. Fura micii actionari in companii fantoma. Ce sa va fac, mai prostilor!!!!! Voi nu stiti in ce tara traiti? Bagati-va si voi banii doar in mari companii de care Securitatea are in acest moment jena si frica sa se atinga. Luati OMV/Petrom, BRD, Romgaz, Transgaz .... si cam atat pe lista scurta. Eu mai am si o mica parte de Turbomecanica, dar mica. Mai prostilor care investiti in SIFurile Securitatii. 

  1. Atitudine joasa, fara comentarii.

   ba este foarte corecta.

   Pai tu o scrii si dupa aia tu ti-o aprobi, mai, josnicule!

   Mai proștilor care ați votat pe securiști!

   penibil josnic esti tu si familia ta

   Ei, na, acum de ce te ataci?!

  D-le președinte Klaus Iohannis chiar nu doriți sa ne faceți dreptate în aceasta privința? Chiar plătim SRI - ul de pomana? Sunt banii a milioane de români aici. Nu va interesează? Nu înțelegeți ca ne-am saturat? Ziceti-ne ce sa facem ? Am tot sperat ca veți face un gest măcar de onoare! Pana și Băsescu a intervenit în problema asta. Ati semnat o lege de toată bafta! Am ajuns la mana unor bandiți iar dvs va faceți ca nu vedeți. Mai vreți voturile noastre?

  1. Ai in platforma un buton numit "Sell/Vinde". Ai cateva companii mari si de calitate, ce dracu cauti la SIF in cuibul securitatii? Esti nebun?

   Tocmai asta e problema. Când ajungi majoritar trebuie sa faci OPP. Altfel toată piața încape pe mâinile oligarhilor și nu mai ieși niciodată din belea. De-aia e prag de raportare. De-aia sunt legi și reguli. Nu trebuie sa fugim noi, ei trebuie înlăturați cu forța . Cele 3 sife au milioane de actii TLV SNP, etc. Dacă le vărsa in piața ce te faci!? Au creat un monopol, grav, foarte gravă mizeria asta cu sifele stăpâne peste piața . ASF istii sunt groparii pieței . Concluzia ? Trebuie ieșit de tot din bvb, căutate alte piețe curate.

   Klaus Iohanis a vândut România de mult.

   Klaus Iohanis nu da doi bani pe romani. 

  Ba fraților, nu-i mai dați poza ăstuia Marcu! Și cu astfel de articol! Simt ca nu mai rezista! Unde l-au găsit? Am crezut ca ăștia au dispărut de mult.

  Felicitari pentru articol ... in sfarsit un jurnalism autentic, de investigatii, a incearca sa prezinte faptele reale. Insa, ca intotdeauna, autoritatile statului care ar trebui sa protejeze investitorii (care sunt cetatenii acestei tari, platesc taxe pe investitiile lor ... fata de personajele mentionate mai sus) se vor face ca nu vad, ca totul este in regula, ca nu trebuie verificate informatiile sau investigat mai departe. Tipic romanesc ... cel care incerca sa descurce atele va sfarsi probabil el insusi investigat.

  E o capcana! Articolul ii vine acum ca o manusa lui Marcu, sa ii execute pe cei de la SIIF si sa sparga viesparul de la SIF Oltenia! Asa ca eliberarile din functie continua la ASF!

  1. Ce spui? Fii mai explicit!

  Eu cu sufletul sunt alături de acești acționari ai SiF-urilor.

  Dar cu mintea, eu aș zice că ar fi mai bine pentru ei, pentru banii și pentru nervii lor să vândă. Mie mi se pare că acolo e o bătălie care nu merită purtată. Mai ales ca sunt alte acțiuni mai bune decât SIF-urile.

  Iar pentru cei care doresc sa trăiască periculos, există AeRo si Bitcoin 

  1. Oare mai putem vorbi despre o piata regulata si integra daca exista parti din ea care merita investitiile si alte parti care mai bine sa fie predate infractorilor? Pe rationamentul tau, mai bine investim la Londra si predam piata romaneasca lui Lakis, Dragoi si Marcu. Ei, ce zici?!

   ...

   Tot ceea ce Madadi si Buzdea si Make au spus despre infractorii astia a fost sustinut cu documente, date, cifre.

   Tu, mincinosule, cu ce iti dovedesti minciunile ? 

   Vad ca ai dificultati de exprimare, de aceea, ma indoiesc ca intelegei postarile pe grupul Investitori fara frontiere, grup care nu a fost creat de Madadi si unde scrie si el ca oricine altcineva. Cei care au aderat la grup sunt responsabili fiecare de nivelul de intelegere pe care il au si despre cum procedeaza in consecinta.

   Intreaba pe cine te plateste la postare, singur a declarat public ca investitori fara frontiere e facut cu banii lui. Asa e cand nu poti mai mult in viata decat a fi (incompetent) p(r)ostac...

   Marcu ma enerveaza indeajuns pentru ca tu sa mai poti sa ma enervezi.

   A iesit Liviu, gruparea tovarasi, hai mai tata, ca se poate, a aterizat cu helicopteru , fuguta , fuguta , toti oamenii lui din asf, armeanu si valcov la butoane mai, hai vere rosule

   ca te-a lasat becher pe asigurari, haideti ca s-a intors boss si trebuie sa decartati curand 

   Tu ce cauți aici, fraiere!

  Am remarcat cateva posturi interesante care par a fi din interiorul institutiei. Oameni, buni, dupa ora 6, cand plecati de la serviciu, mai scrieti si voi ceva concret, daca vreti sa scapati ASF de impostorii de acolo si sa faceti cariera, pe cinstite. Doar nu isi imagineaza cineva ca toate aceste articole sunt asa de dragul discutiei, nu, si eu si altii care pierdem bani si nu acceptam sa ni se intample asta, nu ne vom opri. Asa ca puneti si voi umarul sa faceti ceva corect.

  1. Frica. Lasitate. Ignoranta. Slugarnicie. Prostie. Indiferenta. Gandire marunta. Fiecare sau combinate.

  De mai bine de 2 ani în Bursa au apărut multe articole despre acest subiect. Din păcate până la această oră nu s a întâmplat nimic celor ce au reușit sa confiște sif urile. Încep sa cred ca așa va rămâne, trebuind să ne obișnuim cu situația actuală. După atâtea articole era de așteptat ca instituțiile abilitate să se sesizeze cu privire la aceste fraude de proporții. Tăcerea acestora echivalează cu suportul pe care aceste grupări le au și de la acestea, nu numai de la ASF...

  Sunteti departe de realitate! Marcu crede ca el conduce dar adevaratul combinator din ASF este reprezentantul lui Vîlcov in ASF, vicepresedintele Armeanu. Inca putin si nationaliza pensiile private! Armeanu a avut abilitatea de a-si pune apropiatii in posturile de directori la cele trei sectoare. Toti sunt sub controlul lui iar pe cei incomozi i-a indepartat elegant.

  1. Cind erau Sava, Boboc, Horvath si Dragomir, Armeanu n'avea curaj sa emită opinii in asf .Acum deja nu se mai ia nicio decizie fără avizul lui.

   Gradinescu șmecherește piața de capital.

   Pana acum îl punea pe Copariu sa semneze, acum o pune pe Stefanoiu. 

   Marcu este așa orb?? 

   In piața de capital Gradinescu face combinațiile.

   Dar, a călcat strâmb. 

   O lepadatura ai fost și o lepadatura o sa ramai toată viata.

  Felicitări pentru articol. Foarte buna investigația. Așteptăm autoritățile statului sa ia masuri. Daca ASF nu e in stare, știm de ce. Domnul Iohannis, sper sa ajungă cumva aceste informații și la dumneavoastră pentru că nu mai se poate cu aceste găști infracționale. Oamenii au devenit deznădejduiti, jumătate sunt resemnați, jumătate sunt scârbiți de ce se întâmplă, par sa nu mai aibă nicio speranță că se vor îndrepta lucrurile. Aceste grupuri infracționale au acaparat statul român! Trebuie făcut ceva, până nu devine Mafie in toată regula. Deja vedem ce s-a întâmplat la Arad, așa o să ajungă și acești indivizi. Trimiteți DIICOT-ul peste ei, sa investigheze.

  1. E grav !!! Dividende de ani buni nu mai dau cei din sif1 si usor usor vor face la fel si restul (SIF3 este noutatea) .Profiturile le scad constant de la an la an ,au nevoie de bani in alte parti.....rascumparari,recompe nsari,actiuni date ......gratuite,premii,........ ....pentru cine? Cancerul se extinde, nu vreau sa anticipez dar cred ca vor urma si la cele controlate de stat.Off.

   Cancerul musca din partea sanatoasa si se hraneste de acolo sa poata trai.Noi cei inca sanatosi la minte ar trebui sa incepem sa curatam acest flagel prin vot.Cancerul are sediul in Parlament.Acolo se fac legi gresite, acolo e caracatita,acolo trimite-mi oameni incapabili ,nepregatiti ...samd.

  ALERTAȚI ASF sa se facă OFERTA PUBLICA DE PRELUARE OBLIGATORIE LA ALTUR SA.

  Oferta Obligatorie la ALTUR SA. 

  ASF intoxicat de gunoiul de Gradinescu, responsabilul abuzurilor din ultimii ani dar și cel care acoperă nerespectarea legii, 

  ALTUR SA este pe piața principala. 

  Sa se facă Oferta Obligatorie. 

  Andrici cu Swiss(prin Mecanica Rotes) au peste 33%.

  1. Și mai departe Mecanica Rotes este deținuta de Andrici și de “Elvetienii” de la Swiss Capital.

   Gradinescu, cel mai atent, corect, viguros și riguros Vicepreședinte nu știai? 

   Ba da știai și știi.

   Uite cum o sa ai probleme dacă mai acoperi golăniile altora. 

   Nu se face Oferta Publica, atunci amenzi.

   ASF amendează, altfel se va vedea ca cu unii ești ciuma și cu alții muma. 

  Domnule Presedinte Nicu Marcu trebuie sa iei măsuri.

  Altfel vei ajunge sa plătești pentru golăniile lui Gradinescu. 

  Și acolo se va ajunge, din păcate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb