Asistenţă tehnică, finanţată de Uniunea Europeană

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 4 octombrie 2019

Comisia Europeană a rambursat României 104 milioane de euro din totalul de 121 milioane de euro transmise spre decontare prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014 - 2020, potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Această sumă reprezintă 41% din alocarea din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) aferentă programării actuale pentru POAT.

Conform MFE, un număr de 106 de contracte de finanţare au fost semnate până în prezent prin Autoritatea de Management Programul Operaţional Asistenţă Tehnică în valoare de 332 milioane euro, rata de contractare ajungând, astfel, la 111% până la sfârşitul lunii septembrie.

Din totalul de 332 milioane euro, 281 milioane de euro sunt din FEDR, precizează ministerul de resort.

Ministerul Fondurilor Europene a organizat, ieri, evenimentul de promovare a POAT "Asistenţa tehnică - sprijin pentru proiectele finanţate din fonduri europene", acesta fiind al doilea eveniment din seria lansată pentru promovarea finanţărilor posibile prin intermediul Programelor Operaţionale.

În cadrul evenimentului au fost prezentate proiecte care au dus la întărirea capacităţii beneficiarilor de a utiliza fondurile europene, prin instruirea în domenii precum achiziţii publice, evitarea conflictului de interese şi incompatibilităţilor, măsuri antifraudă şi ajutor de stat.

De finanţarea prin POAT au beneficiat şi proiectele care sprijină pregătirea şi derularea investiţiilor importante în domeniile transport, mediu, prevenirea riscurilor şi tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro