ASTĂZIMinistrul Finanţelor s-a întâlnit cu reprezentanţii celei mai mari organizaţii patronale din Franţa

G.B
Macroeconomie / 2 februarie

Adrian Câciu (Sursa foto: Facebook)

Adrian Câciu (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu şi Preşedintele Mişcării Companiilor din Franţa (MEDEF), cea mai mare federaţie antreprenorială, Geoffroy Roux de Bezieux, au discutat astăzi, despre măsurile pentru sprijinirea mediului de afaceri şi încurajarea investiţiilor, în contextul dialogului constructiv referitor la strategii şi parteneriate comune în cele mai importante domenii economice, conform unui comunicat de presă remis astăzi de Ministerul Finanţelor.

"România este o ţară sigură pentru investitori, iar Franţa este un partener strategic, ocupând un loc fruntaş în topul investiţiilor străine directe, cu 5,64 miliarde de euro. Companiile franceze sunt prezente în toate sectoarele economice importante, cu precădere în domeniile auto, bancar şi asigurări, distribuţie, industrie farmaceutică şi energie. Această prezenţă consistentă a unora dintre cei mai importanţi investitori francezi reprezintă o dovadă a încrederii în potenţialul economiei româneşti" , a declarat Adrian Câciu.

Potrivit sursei citate, discuţiile s-au axat pe măsurile care vor contribui la sustenabilitatea finanţelor publice ale ţării noastre şi respectarea angajamentelor care derivă din calitatea de stat membru al Uniunii Europene, precum şi reformele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de digitalizare a administraţiei fiscale şi de revizuire a legislaţiei fiscale. În ceea ce priveşte acest ultim punct, oficialul român a precizat că Ministerul Finanţelor va beneficia de asistenţă tehnică pentru realizarea unei analize a modului în care poate fi îmbunătăţită structura legislaţiei fiscale din ţara noastră, pentru îmbunătăţirea structurii veniturilor fiscale şi creşterea raportului veniturilor fiscale în PIB cu 3pp până la finalul anului 2025, comparativ cu 2019. Reforma legislaţiei fiscale va avea la bază principii precum simplificarea, transparenţa, stabilitatea şi predictibilitatea.

Ministrul Finanţelor a prezentat şi principalele măsuri care vor contribui la consolidarea creşterii economice potenţiale, la crearea de locuri de muncă şi la rezilienţa economică, socială şi instituţională, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro