Warning: file(/home/bursaexp/public_html/bursa_ro/__v1/_cache/pagini_www/2020-07-04/articole_site_nr): failed to open stream: No such file or directory in /home/bursaexp/public_html/bursa_ro/__v1/_module/functii/mysql_query.php on line 18

Warning: join(): Invalid arguments passed in /home/bursaexp/public_html/bursa_ro/__v1/_module/functii/mysql_query.php on line 18
Atrea a implementat sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru clădirea de birouri Ana Tower - 14.01.2020 | BURSA.RO
Abonament gratuit

Atrea a implementat sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru clădirea de birouri Ana Tower

A.M.
Companii #Construcţii /

Atrea a implementat sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru clădirea de birouri Ana Tower

Atrea a finalizat lucrările de implementare a sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură la clădirea de birouri din Bucureşti, Ana Tower, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură de la Atrea fac parte din sistemul SMS (Building Management System) de gestiune centralizată a clădirii, care asigură controlul şi supravegherea soluţiei de climatizare.

Potrivit sursei citate, datorită acestui sistem bazat pe performanţă energetică şi a altor instalaţii implementate, construcţia a fost pre-certificată LEED Platinum şi garantează criterii de clădire verde.

Dorin Salamac, director general Atrea România, a declarat: "Sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură de la Atrea asigură o calitate excepţională a aerului, astfel efectele nocive pe care le poate avea un spaţiu prost ventilat sau un spaţiu care este expus poluării sunt eliminate. Timpul de execuţie a sistemului de ventilare de la prima livrare până la finalizare a fost de 12 luni, aici incluzând reglajele iniţiale şi probele funcţionale."

Astfel, sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură au fost montate pe fiecare etaj pentru a asigura permanent aer proaspăt în interior, fără a deschide geamurile, lucru de altfel imposibil pentru o clădire de birouri din această clasă.

"Grija umidităţii crescute, a condensului, problema lipsei aerului şi aşa numitul "efect de seră" nu există. Aerul viciat este extras din clădire prin grile de ventilaţie, iar căldura sau aerul rece se transferă aerului de afară pe care centrala îl introduce, după ce în prealabil îl filtrează. În plus, un sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură reduce nivelul de dioxid de carbon, care afectează major productivitatea personalului. Pe lângă avantajul economic, sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură protejează sănătatea celor care lucrează în birouri cât şi natura.", precizează sursa citată.

Imobilul de clasă "Premium" Ana Tower are 24 de etaje, plus un etaj tehnic, destinate birourilor, însumând circa 43.700 mp închiriabili, din care circa 35.500 mp corespund celor 25 de etaje, iar circa 8.200 mp sunt alocaţi unei parcări cu 365 locuri subterane şi supraterane. Noile tehnologii utilizate la faţadă şi instalaţiile duc spre 60 milioane de euro investiţia în turnul de 110 metri, astfel standardul de calitate al clădirii este foarte ridicat, motiv pentru care au fost implementate şi sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură Atrea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie