Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

AUTORITATEA DE COMUNICAŢII:"Viteza medie de download la nivel naţional pentru internetul fix a crescut în 2019 cu 10% faţă de anul 2018"

A.P.
Miscellanea /

"Viteza medie de download la nivel naţional pentru internetul fix a crescut în 2019 cu 10% faţă de anul 2018"

Viteza medie de transfer date prin internet fix şi mobil, în creştere la nivel naţional, arată Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), care precizează că viteza medie de download la nivel naţional pentru internetul fix a crescut cu 10% faţă de anul 2018, până la 148,95 Mbps, scrie News.ro.

"Statisticile oficiale privind calitatea serviciului de internet fix şi mobil din România elaborate de ANCOM pe baza testelor din aplicaţia Netograf.ro arată că în anul 2019 românii au experimentat viteze medii de download la nivel naţional de 148,95 Mbps pentru internetul fix şi 24,79 Mbps pentru internetul mobil, în creştere faţă de anii precedenţi. Testele efectuate de utilizatori pe platforma Netograf.ro şi aplicaţia Netograf pentru terminale fixe arată că în anul 2019 viteza medie de download la nivel naţional pentru internetul fix a crescut cu 10% faţă de anul 2018, până la 148,95 Mbps, în timp ce viteza medie de upload a ajuns la 110,73 Mbps, în creştere cu 8% faţă de anul anterior", arată Autoritatea din Comunicaţii.

Vitezele medii de download pentru conexiunile de internet fix înregistrate la nivel de judeţ în anul 2019 sunt în creştere comparativ cu anii 2018 şi 2017, cu variaţii între 106,38 Mbps (Covasna) şi 150,15 Mbps (Bucureşti). Aceeaşi tendinţă de creştere se poate observa şi în cazul vitezelor de transfer de date realizate prin conexiunile de internet mobil, unde viteza medie de download variază în anul 2019 între 11,74 Mbps (Gorj) şi 36,2 Mbps (Suceava).

"Vitezele de transfer de date atinse de utilizatorii care au efectuat teste prin intermediul Netograf ne arată că, la nivel naţional, capacitatea reţelelor a crescut semnificativ în 2019 faţă de anii precedenţi. Este în bună măsură rezultatul continuării investiţiilor operatorilor atât în implementarea fibrei optice şi a echipamentelor de reţea de capacitate sporită, în cazul internetului fix, cât şi în implementarea tehnologiilor 4G la nivelul reţelelor radio de acces, în cazul internetului mobil. Am văzut acest lucru, de altfel, şi la începutul acestui an, în contextul izolării şi al muncii de acasă, când reţelele fixe şi mobile au susţinut foarte bine creşterile de trafic de aproximativ 25%", a declarat Eduard Lovin, vicepreşedinte ANCOM.

Rezultatele testelor efectuate de utilizatori pe platforma Netograf.ro şi aplicaţia Netograf pentru terminale mobile indică o viteză medie de download de 24,79 Mbps, respectiv o viteză medie de upload de 12,63 Mbps pentru internetul mobil la nivel naţional pe parcursul anului 2019, ambele în creştere cu aproximativ 8% faţă de anul 2018, conform News.ro.

Statisticile cuprinse în raportul ANCOM privind calitatea serviciului de acces la internet în anul 2019 au fost realizate pe baza unui număr de 275.969 teste valide efectuate prin intermediul celor trei tipuri de aplicaţii Netograf: web, aplicaţii pentru terminale fixe şi aplicaţii pentru terminale mobile (Android şi iOS).

Raportul oferă, pe lângă informaţiile privind vitezele de download şi upload şi informaţii cu privire la întârzierile şi variaţiile întârzierilor de transfer a pachetelor de date atât pentru furnizorii de servicii de acces la internet fix, cât şi pentru furnizorii de servicii de acces la internet mobil, statistici pe judeţe privind numărul de teste, vitezele de download şi upload medii şi întârzierile medii, precum şi informaţii legate de termenele necesare pentru furnizarea serviciului de acces la internet, termenele de remediere a deranjamentelor sau frecvenţa reclamaţiilor utilizatorilor şi termenul de soluţionare a acestora.

Netograf este o platformă electronică concepută de ANCOM pentru a le oferi utilizatorilor de internet din România un instrument independent, obiectiv şi gratuit pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet pe care îl plătesc. Utilizatorii pot verifica în acest fel dacă serviciul de internet utilizat se ridică la calitatea prevăzută în ofertă şi în contractul încheiat. Totodată, aceştia au acces la statistici ale valorilor parametrilor de calitate, obţinute pe baza testelor realizate de alţi utilizatori ai Netograf,conchide News.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

21 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8583
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5057
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2937
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.7976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie