Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITAR-VETERINARĂ: Pesta porcină africană produce eliminarea a peste 230.000 de porci

M.F.
Miscellanea #Agro-alimentar /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Pesta porcină africană evoluează în 12 judeţe, în 207 de localităţi, cu un număr total de 898 de focare, fiind înregistrate şi 57 de cazuri la mistreţi, anunţă ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor). În total, au fost eliminaţi peste 230.000 de porci afectaţi de boală.

Potrivit unei informări transmise de (ANSVSA), de la data confirmării prezenţei virusului în România pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în judeţul Satu Mare, pesta porcină africană (PPA) evoluează în două zone geografice, Nord-Vest şi Sud-Est. Zona de Sud-Est este de departea cea mai afectată, cu sute de localităţi infectate, în vreme ce în N-V prezenţa virusului a fost confirmată în doar 13 localităţi.

Conform ANSVSA, în 13 august au fost stinse primele focare de pestă porcină africană, diagnosticate la începutul lunii ianuarie a acestui an, în patru gospodării din comuna Micula, iar în 24 august a fost stins un focar în localitatea Sărăuad, toate din judeţul Satu Mare.

"Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe. Acţiunile autorităţilor sunt conjugate şi întreprinse pentru a gestiona eficient focarele de boală, pentru a le lichida cât mai rapid şi pentru a împiedica răspândirea bolii. ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei", se arată în document.

Reprezentanţii ANSVSA precizează că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană şi că toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic, mai precizează ANSVSA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie