Avem o nouă lege a energiei

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 15 iunie 2012

Proiectul Legii energiei electrice şi a gazelor naturale a fost adoptat, ieri, de plenul Camerei Deputaţilor cu 186 de voturi pentru, trei împotrivă şi şapte abţineri. Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat, de la tribuna Camerei, citat de Agerpres: "Principalele aspecte vizate de lege sunt alegerea modelului operatorului de sistem independent, deoarece reţeaua de transport de energie electrică este proprietate publică a statului, întărirea rolului Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, definirea clientului vulnerabil atât de energie electrică, cât şi de gaze naturale. Proiectul mai prevede renunţarea etapizată la tarifele reglementate pentru consumatorii finali şi dezvoltarea pieţei concurenţiale de energie electrică în condiţiile suportabilităţii acestor măsuri de către clienţii finali".

Ministrul Economiei i-a asigurat pe deputaţi că până la sfârşitul acestui an nu vor mai exista contracte cu "băieţii deştepţi".

Potrivit lui Chiţoiu, ANRE şi Comisia Europeană au stabilit ca preţurile la gaze pentru consumatorii noncasnici să se liberalizeze începând cu luna decembrie a acestui an până la sfârşitul anului 2014, iar la consumatorii casnici - începând cu iulie 2013 până la sfârşitul anului 2018.

Preşedintele Comisiei pentru industrii de la Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a afirmat la rândul său, că legea face posibilă funcţionarea într-o piaţă liberă, nediscriminatorie, transparentă, concurenţială a platformei de tranzacţionare într-o operare unică pe o bursă de energie, care permite stabilirea unui preţ de referinţă în România. Ulterior piaţa noastră se va racorda cu alte pieţe regionale pentru a forma piaţa unică europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro