Avertisment: Limitarea încălzirii globale necesită munţi de bani

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 22 februarie

Avertisment: Limitarea încălzirii globale necesită munţi de bani

English Version

Încălzirea globală consumă foarte multe resurse, inclusiv financiare. "Elanul politic s-ar putea estompa" şi "trebuie menţinut viu spiritul COP28", a declarat preşedintele acesteia, Sultan al Jaber, făcând apel la mobilizarea nu a miliarde, ci a "trilioane" de dolari pentru a finanţa promisiunile făcute la Dubai pentru a limita încălzirea globală. Finanţarea a fost "invitatul de onoare" al unei mese rotunde organizate la Paris de Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) pe tema "După COP28", pentru a trece de la promisiuni la acţiune. "Finanţarea este factorul cheie", a declarat Sultan al Jaber. "Următoarea COP a fost mandatată să obţină un nou obiectiv colectiv. Iar acum că obiectivul de 100 de miliarde (anuale) a fost în sfârşit atins, lumea trebuie să ridice ştacheta (...): trebuie să gândim în trilioane de dolari, nu în miliarde". Yalchin Rafiyev, negociatorul-şef al Azerbaidjanului pentru COP29, care va avea loc în aceast ţara în acest an, s-a angajat să "menţină ritmul" de la COP28, afirmând că ţara sa este "poziţionată ideal" pentru a acţiona ca o punte de legătură între Nord şi Sud. Directorul AIE, Fatih Birol, a salutat "Consensul Emiratelor", denumirea acordului final al celei de-a 28-a Conferinţe a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, care prevede o tranziţie de la combustibilii fosili şi o triplare a capacităţii de energie regenerabilă, dar a subliniat că mai este "mult de lucru pentru punerea sa în aplicare". Birol, a cărui instituţie a devenit un actor-cheie în promovarea tranziţiei energetice, a anunţat patru acţiuni concrete ale AIE: introducerea, de la 1 martie, a unui mecanism de monitorizare a angajamentelor în domeniul climei pentru a măsura decalajul dintre "obiectivele stabilite şi ceea ce se face", precum şi un mecanism de sprijinire a ţărilor care solicită acest lucru în stabilirea obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (Nationally Determined Contributions, NDC-uri). "Avem încredere că guvernele îşi vor respecta promisiunile, însă noi credem în cifre", a declarat acesta. De asemenea, AIE va continua să organizeze dialoguri la nivel înalt cu ţările gazdă ale viitoarelor COP (Azerbaidjan în 2024, Brazilia - 2030), şi îşi va pune la dispoziţie expertiza în ceea ce priveşte mecanismele financiare care ar putea face posibilă o mai bună echilibrare a finanţării tranziţiei între Nord şi Sud.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. nu exista sa limitezi incalzirea globala!

  si de cand se tot vorbeste de incalzire … ciclul glaciar tot da inainte… 

  iar 2024-2026 e pe maxime radiatie solara… ciclul solar e pe varf… 

  avem si cald - uscat ca ciclu… si in spate a fost rece uscat … dupa asta vine rece umed si cald umed … hai ca am dat si hint… 

  s c c r e t 

  Deci co2 e foarte periculos pentru intreaga planeta.se gaseste in atmosfera in procent de 0,04%.el e obsorbit de plante,pe timpul zilei.procesul se numeste (inca) fotosinteza.deci,daca vrem sa eliminam acest nenorocit de co2,ar trebui sa crestem suprafata impadurita.solutie simpla,ieftina,eco etc.ati auzit pe vreun psihopat eco sustinand aceasta solutie???

  1. ...

   da :))

   s c c r e t 

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb