Revista BURSA Construcţiilor

Börse Stuttgart Digital Exchange, prima platformă pentru active digitale din Germania

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 septembrie 2019

Börse Stuttgart Digital Exchange, prima platformă pentru active digitale din Germania

Börse Stuttgart, a noua mare piaţă de acţiuni din Europa, a lansat recent prima platformă reglementată din Germania pentru tranzacţiile cu active digitale, anunţă tokenpost.com.

Operatorul pieţei a informat că tranzacţiile au început la Börse Stuttgart Digital Exchange (BSDEX), platformă reglementată prin Legea bancară germană.

Înfiinţarea Börse Stuttgart Digital Exchange GmbH, societate mixtă deţinută de Börse Stuttgart GmbH, Axel Springer şi finanzen.net, a fost anunţată în luna martie.

Peter Großkopf, director tehnologic al Börse Stuttgart Digital Exchange, declară acum: "BSDEX le va oferi investitorilor retail şi instituţionali acces direct la activele digitale şi va asigura tranzacţii flexibile, cu costuri relativ scăzute. Considerăm că blockchain-ul va avea ca rezultat schimbări semnificative în industria financiară şi dorim să valorificăm potenţialul său de a deveni un loc de tranzacţionare pentru viitor".

BSDEX va executa comenzile inves-titorilor direct, în conformitate cu regulile stabilite. În prezent, pe această piaţă se tranzacţionează doar o pereche valutară: bitcoin-euro. Inves-titorii pot, iniţial, să utilizeze piaţa şi să lanseze comenzi limitate, iar contractele options vor fi lansate în curând.

BSDEX va taxa tranzacţiile în func-ţie de tipul comenzii. Momentan, însă, nu există costuri pentru utilizatori, potrivit anunţului pieţei.

Börse Stuttgart a precizat că, în prezent, numai utilizatorii selectaţi din Germania se pot conecta direct la platforma de tranzacţionare, care va fi deschisă în mod gradual altor investitori retail şi instituţionali. Înscrierile pentru deschiderea de noi conturi sunt deschise.

Bursa germană şi-a anunţat pentru prima dată în august 2018 planul de creare a infrastructurii "end-to-end" pentru active digitale. În decembrie, aceasta s-a asociat cu societatea fintech solarisBank AG pentru dezvoltarea platformei de tranzacţionare a criptomonedelor.

Potrivit bursei germane, solaris-Bank este responsabilă de procesarea plăţilor şi de custodia depozitelor cash în euro ale clienţilor.

Anul acesta, Börse Stuttgart a lansat aplicaţia de tranzacţionare a criptomonedelor BISON, care le permite utilizatorilor să tranzacţioneze în Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) şi Ripple (XRP). În mai, piaţa a mai lansat, pe platforma sa, ETN-uri (exchange-traded notes) pe Litecoin (LTC) şi Ripple (XRP).

"BSDEX este următorul pas al grupului Börse Stuttgart în crearea unui ecosistem «end-to-end» pentru active digitale, conducând astfel procesul de transformare digitală a pieţelor financiare", au conchis oficialii pieţei germane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro