"Balkan Petroleum" a plătit a doua rată pentru acţiunile "Rafo"

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Companii / 8 ianuarie 2004

"Balkan Petroleum" Limited Marea Britanie plătit a doua ra-tă, în valoare de 2,4 milioane de dolari, pentru acţiunile "Rafo" Oneşti, achiziţionate de la APAPS, informează un comunicat al Autorităţii pentru Privatizare.

"Rafo" a fost privatizată în anul 2002, cînd consorţiul format din "Imperial Oil" Bacău, firmă controlată de Corneliu Iacobov, şi "Canyon Servicos LDA" Portugalia a achiziţionat, pentru 7,48 milioane de dolari, pachetul de 59,96% din acţiunile rafinăriei. Ulterior, participarea consorţiului a depăşit 90%, prin achiziţia, pentru 11,5 milioane de dolari, a acţiunilor rezultate în urma conversiei datoriilor către creditorii bugetari.

Compania "Balkan Petroleum" Limited a devenit acţionar principal la societatea "Rafo", în luna octombrie 2003, prin preluarea de la "Canyon Servicos" a unui pachet de 48,91% din acţiunile rafinăriei. Firma britanică a intrat, în urma acestei achiziţii, în contractul de privatizare, în solidar cu cele două companii. Cum-părătorii au plătit, pînă în prezent, suma de 4,8 milioane de dolari din preţul contractului, reprezentînd avansul şi ratele unu şi doi, informează APAPS. În presa britanică a apărut recent un articol despre preluarea a 49% din "Rafo" de către "Balkan Petroleum", care a amplificat zvonurile conform cărora în spatele afacerii se află Ovidiu Tender. Omul de afaceri a negat, însă, că ar avea vreo legătură cu firma britanică.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro