BANCA RUSIEI: Climatul de afaceri din ţară s-a îmbunătăţit în august

G.D.
Internaţional / 25 august

Climatul de afaceri din ţară s-a îmbunătăţit în august

Banca centrală a Rusiei a declarat ieri că indicele său referitor la climatul de afaceri a rămas în intervalul pozitiv pentru a doua lună consecutivă, în august, şi că aşteptările de viitor se îmbunătăţesc pe măsură ce companiile văd că riscurile generale se diminuează şi creşterea costurilor încetineşte, transmite Reuters, conform Agerpres.

În timp ce perspectivele de viitor sunt pozitive, evaluările referitoare la climatul actual de afaceri au scăzut, potrivit unui sondaj al băncii centrale efectuat în rândul întreprinderilor din Rusia.

"Evaluările negative îreferitoare la producţie au crescut din cauza constrângerilor continue ale cererii şi a problemelor cu livrările de import şi a penuriei de forţă de muncă", a spus banca centrală într-un raport.

Companiile ruse au fost lovite de sancţiunile occidentale fără precedent care au urmat mişcării Rusiei de a trimite zeci de mii de soldaţi în Ucraina pe 24 februarie.

Banca a mai anunţat că aşteptările inflaţioniste pentru anul următor în rândul gospodăriilor ruseşti au crescut în august la 12,0% de la 10,8% în iulie.

Banca centrală rusă a declarat că va urmări îndeaproape schimbările legate de aşteptările inflaţioniste, care vor juca un rol important în discuţiile de la reuniunile consiliului de administraţie ale băncii din septembrie şi octombrie.

Instituţia şi-a redus rata dobânda cheie la 8,0%, în iulie, şi a spus că va studia necesitatea unor reduceri suplimentare, pe măsură ce inflaţia încetineşte, în timp ce contracţia economică continuă mai mult decât erau aşteptările.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro