Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Bani americani pentru scutul de la Deveselu

GHE.I.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Congresul SUA a aprobat, vineri, bugetul pentru anul viitor, în care o majorare importantă este alocată Iniţiativei de Descurajare Europeană, pentru care sunt prevăzuţi 6,5 miliarde de dolari, cu 1,7 miliarde mai mult faţă de anul curent.

Congresmenii au aprobat un buget pe măsură şi pentru sistemul de apărare antirachetă: 12,9 miliarde dolari. Din aceşti bani, o parte va fi investită în România pentru sistemul Aegis Ashore de la Deveselu, ca parte componentă a sistemului NATO de apărare împotriva rachetelor balistice.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat imediat angajamentul ferm al Statelor Unite ale Americii pentru securitatea şi apărarea europeană, reflectat în bugetul alocat Apărării.

Administraţia Prezidenţială precizează că principalele linii de efort ale SUA în regiune vor viza şi ţara noas­tră, sens în care se prefigurează: creşterea prezenţei militare americane în regiune, participarea la exerciţii şi instruirea în comun cu aliaţii şi partenerii, îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea operativităţii, precum şi pre-poziţionarea de echipamente.

În comunicatul de presă emis de preşedinţie, se arată că şeful statutului "reiterează hotărârea României de a-şi îndeplini în continuare angajamentele asumate în plan bilateral şi la nivel aliat, atât în ceea ce priveşte bugetul alocat Apărării, cât şi contribuţia naţională la misiunile şi operaţiile NATO, conform deciziilor adoptate la Summiturile din Ţara Galilor, de la Varşovia şi, cel mai recent, de la Bruxelles".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS