Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

"Bank Leumi" şi "Azrieli" îşi vând operaţiunile cu carduri de credit

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Bank Leumi" şi "Azrieli" îşi vând operaţiunile cu carduri de credit

"Bank Leumi" din Israel şi "Azrieli Group" au decis să-şi vândă operaţiunile cu carduri de credit Leumi Card către firma americană de investiţii "Warburg Pincus", primind în schimb 2,5 miliarde de şekeli (685 milioane dolari).

"Leumi" a informat că va primi două miliarde de şekeli pentru pachetul său de 80%, iar dezvoltatorul imobiliar "Azrieli" - restul pentru participaţia de 20%.

"Harel Insurance Investments" şi "Financial Services" din Israel au anunţat că au creditat "Warburg Pincus" cu 850 de milioane de şekeli pentru această achiziţie.

Conform "Leumi", "Warburg Pincus", care are în administrare active în valoare de 45 de miliarde de dolari, va plăti 1,05 miliarde de şekeli la încheierea tranzacţiei, încă 342 de milioane de şekeli după un an de la finalizarea afacerii, iar restul după doi ani.

Banca Israelului a informat că va începe o analiză a planului de afaceri al "Warburg Pincus", înainte ca tranzacţia să poată avansa, iar acest proces este estimat să dureze aproximativ patru luni.

În încercarea de a spori concurenţa, autorităţile de reglementare au îndemnat cele două bănci de top din Israel să-şi vândă diviziile de carduri de credit.

Principalul rival al băncii "Leumi", "Bank Hapoalim", a prezentat luna trecută, autorităţii de reglementare a valorilor mobiliare din Israel, un pros­pect iniţial pentru o posibilă ofertă publică iniţială a diviziei de carduri de credit "Isracard".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS