Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BCE: Marea Britanie nu ar trebui să primească vreo favoare în negocierile pentru Brexit

Ziarul BURSA #Internaţional /

Marii Britanii nu ar trebui să îi fie oferite privilegii speciale la piaţa comună în timpul negocierilor ieşirii din Uniunea Europeană (Brexit), a spus preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

"Orice deznodământ ar trebui să fie atins pe premisa că toţi participanţii la discuţii sunt supuşi aceloraşi reguli", a declarat preşedintele BCE într-un discurs rostit în Parlamentul European, conform Mediafax. "Este foarte greu să îmi imaginez că o înţelegere în care ar fi percepută ca discriminatorie ar putea juca un rol pozitiv în stabilitatea Uniunii Europene", a adăugat acesta.

De la Referendumul pentru Brexit, din 23 iunie, guvernul Marii Britanii a încercat să obţină acces la piaţa comună fără să accepte toate condiţiile, în special cele legate de libera circulaţie a oamenilor.

Polonia, cel mai mare exportator de muncitori în Marea Britanie, s-a alăturat săptămâna trecută unui cor de voci din Europa de Est care semnalează că îşi vor folosi dreptul de veto în orice înţelegere care ar eroda drepturile cetăţenilor săi de a munci în spaţiul comunitar.

Draghi a spus că în timp ce BCE nu are un rol oficial în negocierile pentru Brexit, poate să vorbească în calitate de consilier. El a notat, de asemenea, că banca centrală are jurisdicţie asupra sistemului de plată şi că ar putea să trebuiască să schimbe cadrul legislativ pentru pieţele din uniune.

"Europenii le cer instituţiilor să aducă beneficii tangibile vieţii lor de zi cu zi", a spus el la Bruxelles. "Măsurile luate de guvernele naţionale trebuie să aducă creştere, să reducă şomajul şi să dea putere indivizilor, precum şi să ofere protecţie celor mai vulnerabili", a adăugat oficialul BCE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS