BCE: Noile elemente de siguranţă ale bancnotelor din zona euro au redus falsurile în acest an

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

BCE: Noile elemente de siguranţă ale bancnotelor din zona euro au redus falsurile în acest an

Falsificatorii nu reuşesc să ţină ritmul cu noile elemente de siguranţă ale bancnotelor din zona euro, arată statisticile publicate vineri de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite DPA, potrivit Agerpres.

În primul semestru din acest an au fost retrase din circulaţie un număr de 251.000 de bancnote euro contrafăcute, în scădere cu 16,6% comparativ cu perioada similară din 2018.

Valoarea bancnotelor euro contrafăcute retrase din circulaţie în primele şase luni din 2019 a fost de aproximativ 13,5 milioane de euro (15 milioane de dolari), comparativ cu 17,4 de milioane de euro în primul semestru din 2018, arată datele BCE.

În timp ce, la nivel european, numărul bancnotelor euro contrafăcute este în scădere anul acesta, Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) a raportat o uşoară creştere comparativ cu anul trecut. În Germania, în primul semestru din acest an au fost retrase din circulaţie un număr de 27.600 de bancnote euro contrafăcute (în valoare de 1,6 miliarde de euro), în creştere cu 2,5% comparativ cu perioada similară din 2018.

De asemenea, Bundesbank a anunţat o creştere a monedelor contrafăcute până acum în acest an fiind detectate 19.800, faţă de 16.100 anul trecut.

"Introducerea noilor elemente de siguranţă ale bancnotelor din zona euro este un motiv al reducerii falsurilor", a apreciat Johannes Beermann, membru al Board-ului Bundesbank.

Pentru a îngreuna contrafacerea bancnotelor euro, BCE a decis să introducă treptat în circulaţie noile bancnote din seria "Europa' cu măsuri de securitate sporite. În mai 2019, BCE a introdus noile bancnote de 100 şi 200 de euro din seria "Europa", în condiţiile în care până acum au intrat în circulaţie noile bancnote de 5, 10, 20 şi 50 de euro.

BCE este responsabilă de emiterea de monede şi bancnote pentru cele 19 state membre ale zonei euro. Producerea monedelor şi bancnotelor revine băncilor centrale naţionale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS