Biroul Electoral a respins cererile de înregistrare a semnelor electorale ale lui Nicuşor Dan şi ale altor candidaţi independenţi

A.B.
Politică / 08 august 2020

Biroul Electoral a respins cererile de înregistrare a semnelor electorale ale lui Nicuşor Dan şi ale altor candidaţi independenţi

Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererile de înregistrare a semnelor electorale ale candiaţilor independenţi Nicuşor Dan, Dan Cristian Popescu, Lucian Tiberiu Bodea şi Gheorghe Man. De asemenea, au fost respinse şi cererile depuse în afara termenului legal de către Partidul Noua Românie şi Împreună pentru Moldova, potrivit News.ro

Biroul Electoral Central a respins cererea de înregistrare a semnului electoral la alegerile locale depusă de candidatul independent Nicuşor Dan.

Decizia BEC este bazată pe art 59, alin. 1, din Legea 115/ 2015 care prevede că doar "partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale îşi pot stabili semne electorale, pe care le comunică Biroului Electoral Central în termen de 10 zile de la constituirea acestuia".

Nicuşor Dan, chiar dacă este susţinut în alegeri de PNL şi USR-PLUS, în baza unui acord, candidează ca independent.

Pe acelaşi articol de lege BEC a întemeiat şi respingerea cererilor depuse de alţi trei candidaţi independenţi - Dan Cristian Popescu, Lucian Tiberiu Bodea şi Gheorghe Man.

De asemenea, BEC a respins cererile de înregistrare a semnelor electorale depuse de Partidul Noua Românie şi partidul Împreună pentru Moldova.

Cererile depuse de cele două formaţiuni politice au fost formulate după expirarea termenului legal în care se putea face acest lucru, respectiv până în 6 august.

Din 7 august a început perioada de depunere a candidaturilor care se va încheia în 18 august.

Campania electorală începe din 28 august.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. dar cu ce semn voia sa candideze nicusor? cu un mucusor?

    1. Știu eu ! ; cu sârmulița aia scoasă de chirurg din fundulețu lui Firea

      Știu eu ! ; cu sârmulița aia scoasă de chirurg din fundulețu lui Firea

    Până la urmă de ce nu poate orișice tip de candidat să aibă un insemn din moment ce oricum e nevoie de aprobare pentru a îl folosi?

    1. Pentru ca e nevoie de aprobare si de cineva care sa o dea si ca activitatile de la noi sa nu se desfasoare fara birocratie.Fara aprobari viata in Romania nu ar mai avea nici un farmec,iar o gramada de contopisti s-ar plictisi groasnic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

24 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0100
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6714
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.0869

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Learning and Development Conference 2021
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro