Bloomberg: Şomajul din zona euro ar putea ascunde o piaţă a muncii dinamică

Ziarul BURSA #Internaţional /

Rata mare a şomajului din zona euro ar putea masca o piaţă a muncii care a început să devină extrem de dinamică, scrie Bloomberg, conform Mediafax. Şomajul în regiune a fost aproape continuu peste 10% în ultimii şase ani, iar datele care vor fi anunţate astăzi prezic o extindere a trendului pentru luna februarie.

Totuşi, studiile arată că există variaţii majore la nivel naţional, care ar putea reprezenta o mobilitate crescută în piaţa muncii din Uniunea Europeană.

Rata şomajului din zona euro probabil a urcat la 10,3% luna trecută, conform unui studiu Bloomberg. Totuşi, acesta nu este cazul Germaniei. Potrivit rapoartelor, rata şomajului în cea mai puternică economie europeană s-a menţinut în luna martie la 6,2%, conform estimărilor Berlinului.

Pentru luna ianuarie, Eurostat a anunţat o rată a şomajului de 4,3% în Germania. Tot în ianuarie, Portugalia a avut o rată a şomajului de 12,2%, iar Spania de 20,5%. Cifrele în rândul tinerilor sunt şi mai îngrijorătoare, în condiţiile în care aproape 30% dintre tineri nu au un loc de muncă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS