Abonament gratuit

Bloomberg: Şomajul din zona euro ar putea ascunde o piaţă a muncii dinamică

Ziarul BURSA #Internaţional /

Rata mare a şomajului din zona euro ar putea masca o piaţă a muncii care a început să devină extrem de dinamică, scrie Bloomberg, conform Mediafax. Şomajul în regiune a fost aproape continuu peste 10% în ultimii şase ani, iar datele care vor fi anunţate astăzi prezic o extindere a trendului pentru luna februarie.

Totuşi, studiile arată că există variaţii majore la nivel naţional, care ar putea reprezenta o mobilitate crescută în piaţa muncii din Uniunea Europeană.

Rata şomajului din zona euro probabil a urcat la 10,3% luna trecută, conform unui studiu Bloomberg. Totuşi, acesta nu este cazul Germaniei. Potrivit rapoartelor, rata şomajului în cea mai puternică economie europeană s-a menţinut în luna martie la 6,2%, conform estimărilor Berlinului.

Pentru luna ianuarie, Eurostat a anunţat o rată a şomajului de 4,3% în Germania. Tot în ianuarie, Portugalia a avut o rată a şomajului de 12,2%, iar Spania de 20,5%. Cifrele în rândul tinerilor sunt şi mai îngrijorătoare, în condiţiile în care aproape 30% dintre tineri nu au un loc de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie