BOGDAN BADEA, CEO HIDROELECTRICA:"Listarea Hidroelectrica este pe hold"

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iulie 2020

"Listarea Hidroelectrica este pe hold"

Compania aşteaptă ca situaţia listării să se clarifice din punct de vedere legislativ, iar de atunci până la listare va mai fi maximum un an de zile

Hidroelectrica este "pe hold" cu listarea din cauza pandemiei şi a proiectului de lege ieşit din Parlament ce interzice vânzarea de participaţii în companii deţinute de stat, a declarat, ieri, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, în cadrul unei conferinţe.

Acesta a afirmat: "Pe zona de listare am făcut o pregatire intensă în ultimii ani de zile, care s-a tradus prin cele două proceduri de selecţie a consultanţilor necesari pentru listare. Am reusit să închidem din proceduri, să semnăm contractul cu equity adviser-ul, aveam pregatite toate documentele pentru a selecta şi ultimul consultant pentru a fi pregătiţi de listare, iar targetul era finalul anului, încercând să închidem procedura la mijlocul anului 2020 pentru a beneficia de fereastra de oportunitate din toamnă. Sigur că odată cu surpriza pandemiei şi proiectul de lege din Parlament suntem pe hold".

El a spus că aşteaptă ca situaţia listării să se clarifice din punct de vedere legislativ, iar de atunci până la listare va mai fi un an de zile. "De când se va clarifica din punct de vedere legislativ această chestiune vorbim de maximum 1 an de zile. (...) Noi suntem în zona de execuţie, Parlamentul este în zona de elaborare de legi. Odată ce va redeveni o prioritate pentru Parlament listarea Hidroelectrica sigur că noi suntem pregătiţi din punct de vedere tehnic şi vom continua pregătirile din punct de vedere tehnic, dar nu mă puneţi pe mine să răspund în locul altor entităţi pe care nu le reprezint", a mai spus Badea, la conferinţa Focus Energetic.

În contextul pandemiei şi scăderii burselor, în luna iunie, în Parlament, a apărut o iniţiativă legislativă ce impune interdicţia înstrăinării de pachete minoritare deţinute de stat în companii naţionale pe o perioadă de doi ani. Proiectul de lege, ce a primit votul Camerei Deputaţilor, este de natură să aducă o nouă amânare a momentului în care acţiunile Hidroelectrica vor fi tranzacţionate la BVB.

La rândul său, în cadrul aceleiaşi conferinţe, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a afirmat referitor la listarea Hidroelectrica: "Hidroelectrica parcurge etapele necesare în vederea listării, desigur calendarul este influenţat de mai multe aspecte, cele determinate de contextul pieţei globale, altele determinate de activităţile care se desfăşoară şi deciziile la nivel politic, inclusiv în Parlament, inclusiv în partea executivă, dar consider că societatea trebuie să ajungă şi să atragă surse de pe pieţele de capital care să o ajute la dezvoltare. Din câte cunosc şi în acest moment dorinţa (la nivelul autorităţilor - n.r.) este ca compania să devină un jucător regional, listat, care să atragă surse de finanţare. Ca timing nu pot da date concrete".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Free flotul sa fie cât mai mare... 25% + FP -ul sa vinda în piață 5 % ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro