ZIARUL BURSA

22 iulie 2020
Ediţia din 31.01.2023
Bani europeni pentru o ţară săracă

SUMMIT-UL UE PENRU RELANSAREA ECONOMICĂ / PROIECTE MULTE, VIZIUNI PE MĂSURĂ, IMPLEMENTARE SLABĂBani europeni pentru o ţară săracă

George MarinescuMacroeconomie / 22 iulie 2020

Fondurile europene reprezintă o componentă importantă a Planului Naţional de Inves­tiţii şi Relansare Economică, iar faptul că s-a ajuns la un acord cu privire la exerciţiul bugetar multianual 2021-2027, acord în urma căruia România va primi 79,9 miliarde euro, reprezintă un prim pas în dezvoltarea economică şi socială a ţării noastre, a afirmat Ionel Dancă, şeful Cancelariei Prim-ministrului Ludovic Orban, în cadrul videocnferinţei privind cadrul de acţiune locală pentru implementarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă 2030.

Un fond pentru redresarea economică sau pentru dezbinarea iremediabilă a UE?

SUMMIT-UL UE PENRU RELANSAREA ECONOMICĂUn fond pentru redresarea economică sau pentru dezbinarea iremediabilă a UE?

Călin RecheaMacroeconomie / 22 iulie 2020

Călin Rechea

Efectele economice dezastruoase ale pandemiei de coronavirus au scos la lumină, din nou, diviziunile adânci din Uniunea Europeană. Fără să ţină seama de un concept deosebit de simplu, exprimat prin dictonul anglo-saxon care spune că "cerşetorii nu pot alege", sărăntocii lacomi ai Europei au cerşit bani mulţi şi gratis pentru a "lupta" împotriva acestei crize.

Ceva totuşi nu se leagă

Cornel CodiţăEditorial / 22 iulie 2020

Cornel Codiţă

Pentru România, datele oficiale actualizate şi publicate de autorităţi la nivelul zilei de marţi, 21.07. 2020 arată astfel: 39.133 cazuri îmbolnăvire cu covid-19; 22.974 vindecaţi; 2074 persoane diagnosticate cu infecţia specifică, decedate. Să observăm mai întîi că "vindecaţii" plus "morţii" dau un total de circa 25.000 persoane, restul de 14 mii, adică aproape o treime din totalul îmbolnăviţilor au un statut neprecizat.

Radu Hanga

RADU HANGA, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI:"Suntem prezenţi pentru a facilita accesul companiilor româneşti la capital"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 22 iulie 2020

Dan Paul: "Dacă nu există încredere, dacă nu finanţăm economia românească, nu putem să creştem bursa" 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), împreună cu industria de brokeraj, este prezentă în piaţă pentru a facilita accesul companiilor din ţara noastră la capital, este mesajul pe care l-a transmis ieri Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, cu ocazia "Ceremoniei de premiere a performerilor anului bursier 2019", eveniment ce s-a desfăşurat într-un cadru restrâns şi a fost transmis on-line.

Teatrele şi restaurantele, şanse minime să se redeschidă în această vară

Teatrele şi restaurantele, şanse minime să se redeschidă în această vară

O.D.Companii / 22 iulie 2020

Teatrele, sălile de spectacole, restaurantele şi barurile au puţine şanse să fie redeschise în această vară având în vedere că numărul zilnic de noi cazuri de coronavirus se menţine la un nivel ridicat. Dacă dinspre "cultură" presiunea este una moderată, în schimb, reprezentanţii mediului de afaceri fac presiuni pentru redeschiderea restaurantelor.

Constantin Frăţilă

Tribunalul Constanţa îi dă câştig de cauză lui Frăţilă în speţa cu ASF şi SIF Transilvania

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 22 iulie 2020

Frăţilă scapă definitiv de acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, manipulare a pieţei de capital în formă continuată, trecere fictivă a acţiunilor pe numele altei persoane, exercitare a drepturilor de vot aferente unor acţiuni ce aparţin altei persoane, exercitare a dreptului de vot în temeiul unor avantaje materiale şi spălare de bani în formă continuată  

Tribunalul Constanţa a respins ieri ca nefondată cererea formulată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi SIF Transilvania (SIF3) împotriva ordonanţei de clasare a DIICOT ce viza presupuse infracţiuni de manipulare a pieţei de capital şi spălare de bani comise de Constantin Frăţilă, arată un comunicat al SIF-ului din Braşov remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

UE a reuşit să finalizeze acordul pentru redresarea post-Covid

SUMMIT-UL UE PENRU RELANSAREA ECONOMICĂ /DUPĂ APROAPE CINCI ZILE DE NEGOCIERI TENSIONATEUE a reuşit să finalizeze acordul pentru redresarea post-Covid

A.V.Internaţional / 22 iulie 2020

Acordul de susţinere, în valoare de 750 de miliarde de euro, va fi finanţat - pentru prima oară - prin împrumuturi de pe piaţa de capital 

Summit-ul liderilor Uniunii Europene (UE) desfăşurat timp de aproape cinci zile, începând din 17 iulie, la Bruxelles, s-a încheiat ieri dimineaţă, cu un acord al participanţilor asupra unui pachet de ajutor pentru redresarea Europei în urma pandemiei de Covid-19.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
50 de dosare de corupţie legate de pandemia Covid-19

DNA:50 de dosare de corupţie legate de pandemia Covid-19

I.Ghe.Anticorupţie / 22 iulie 2020

Direcţia Naţională Anticorupţie are în lucru de 50 de dosare care au ca obiect fapte penale, infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în legătură cu situaţia epidemiologică generată de răspândirea coronavirusului...

MACRO NEWSLETTER 22 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 22 Iulie 2020

Macroeconomie / 22 iulie 2020

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut neaşteptat în iulie 2020, conform datelor preliminare ale indicelui publicat de University of Michigan, până la 73,2, de la 78,1 în luna precedentă.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo