Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BOGDAN COJOCARU:"Poşta Română nu poate utiliza banii din capitalizare din cauza mofturilor FP"

Ziarul BURSA #Companii /

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) nu poate utiliza suma de 170 de milioane de lei rezultată din capitalizare, din cauza "mofturilor acţionarului minoritar (n.r. Fondul Proprietatea)", a declarat, ieri, în cadrul conferinţei de bilanţ, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale Bogdan Cojocaru.

Domnia sa a menţionat, citat de Agerpres: "Sunt convins că Poşta poate redeveni ceea ce a fost acum mulţi ani şi trebuie să ne asigurăm că vom face investiţii corecte şi să putem informatiza procesele pentru a ne bate cu ceilalţi competitori. Avem nevoie de investiţii şi, alături de noua conducere, vom găsi bani pentru acestea. În cele şase luni de mandat am reuşit să semnăm un nou contract colectiv de muncă, agreat la data de 1 mai 2018".

La începutul lunii mai, ministerul de resort anunţa, într-un comunicat de presă, că statul român a virat o primă tranşă, în valoare de 153 milioane de lei, în conturile CNPR, demarând astfel procesul de majorare a capitalului social al operatorului de servicii poştale, conform prevederilor legale. Potrivit sursei citate, res­tul până la 170 de milioane de lei ar urma să fie virat către companie în trimestrul al partulea al acestui an.

Fondul Proprietatea (FP) a dat în judecată Poşta Română, în luna octombrie a anului trecut, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administraţie, dar CNPR a câştigat în instanţă procesul cu acţionarul său minoritar.

Ministerul Comunicaţiilor preciza, într-un comunicat din 13 decembrie 2017, că Fondul contestase schimbarea membrilor CA, deşi niciunul dintre cei înlocuiţi nu era din partea FP. De asemenea, reprezentanţii ministerului de resort au afirmat atunci că Fondul Proprietatea obstrucţionează capitalizarea Poştei Române, singura alternativă înaintată de acţionarul minoritar pentru salvarea operatorului naţional poştal fiind declararea insolvenţei companiei.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS