Boloş: "Apreciem sprijinul constant al IFC pentru sectorul financiar şi bancar românesc în ultimii ani"

F.D.
Macroeconomie / 18 aprilie

Sursa foto: Facebook Ministerul Finanţelor

Sursa foto: Facebook Ministerul Finanţelor

"Preţuim consultările cu echipa IFC pentru îmbunătăţirea cadrului legal şi instituţional de pregătire a proiectelor prioritare de parteneriat public-privat (PPP), discuţii purtate şi în contextul implicării IFC în pregătirea mai multor proiecte, precum construirea unui nou spital de 1000 de paturi în Municipiul Timişoara şi extinderea noii părţi a spitalului existent" a declarat Marcel Boloş, Ministrul Finanţelor, în cadrul reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Grupului Băncii Mondiale (BM) de la Washington, conform unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ministrul Finanţelor a menţionat: "De asemenea, noi proiecte în managementul energiei reziduale în Braşov şi Constanţa sunt foarte importante pentru comunităţile locale. Apreciem sprijinul constant al IFC pentru sectorul financiar şi bancar românesc în ultimii ani", a transmis ministrul Marcel Boloş".

IFC a jucat un rol important în consolidarea sustenabilităţii financiare a României, acordând inclusiv de linii de finanţare pentru măsuri sociale şi de mediu îndreptate spre reducerea impactului schimbărilor climatice sau sprijinirea antreprenoriatului feminin, precizează Ministerul Finanţelor.

Anterior, IFC a structurat primul proiect de parteneriat public-privat în domeniul apei din ţară, care a îmbunătăţit semnificativ accesul la apă în Bucureşti. Instituţia a sprijinit o serie de instrumente financiare inovatoare, în sectoare importante, printre care schimbări climatice, apă, locuinţe, întreprinderi mici şi incluziune socială.

"România este prima ţară ca portofoliu IFC, cu 2,1 miliarde de dolari, având a zecea cea mai mare expunere la nivel global, cu peste 7 miliarde de dolari investiţi în diverse sectoare, încă din anul 1991. Totodată, suntem beneficiarii primului "împrumut albastru", de 100 milioare EUR, acordat de IFC în Europa Centrală şi de Est, în iulie 2002" spun reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

Delegaţia MF condusă de ministrul Marcel Boloş a continuat în ziua II a vizitei la Washington discuţiile cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, având întâlniri cu o echipă a Departamentului pentru afaceri fiscale (FAD) din cadrul Fondului Montar Internaţional şi cu domnul Alfonso Garcia Mora, vicepreşedinte IFC (International Finance Corporation), însoţit de echipa sa, spun reprezentanţii instituţiei.

Tot astăzi a avut loc IMF/WB Constituency Meeting 2024, organizată de Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional la care au participat miniştri de finanţe şi guvernatori ai băncilor centrale din constituenta Olandeză şi Belgiană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Poate spargeti si bula de credit din Cluj in urmatorii ani!

    Multumesc . 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb