Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

BREXITCălin Georgescu: "Problemele pe care britanicii le au nu se rezolvă doar prin ieşirea din UE"

A.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Călin Georgescu: "Problemele pe care britanicii le au nu se rezolvă doar prin ieşirea din UE"

"România trebuie să înţeleagă din acest rezultat că are nevoie să gândească cu capul ei", spune domnul Georgescu

Problemele pe care britanicii le au nu se rezolvă doar prin ieşirea din UE, consideră domnul Călin Georgescu, Director Executiv al Institului ONU pentru Indicele Global al Sustenabilităţii Geneva.

"Joi, 23 iunie 2016, Marea Britanie a votat pentru ieşirea din UE. Tabăra Brexit a câştigat. Matematic, rezultatul nu este însă concludent, 52% la 48%, şi jocul este deschis pentru că vor urma doi ani de tratative şi nu se ştie cum se vor concluziona, mai ales pe o lipsă de leadership politic care marchează toată Europa", ne-a spus domnia sa, adăugând: "Votul Brexit al păturii de mijloc britanice, clar defavorizată de neoliberalismul deşănţat, vine ca o sancţiune pentru UE tocmai pentru că, în ultimii 20 de ani, s-a făcut purtătoarea şi promotoarea agresivă a unei astfel de politici. Pe de altă parte, Scoţia a votat masiv în favoarea rămânerii în UE pentru interese pur economice de moment. Cine a avut interes cu acest referendum va continua acţiunea şi va începe etapa dură a negocierilor pe fondul unui sistem slăbit economic şi în special social în Marea Britanie. Astăzi, lira a căzut (n.r. vineri), dar mâine îşi va reveni".

În opinia domnului Călin Georgescu, cel mai important mesaj al rezultatului votului este acela de trezire a minţilor, şi anume că se poate şi altfel şi că soluţiile le găsim în noi şi nu în afara noastră: "Este un pas către un nou nivel de conştiinţă spirituală care va marca lumea întreagă în următoarea perioadă.

Mulţi se vor trezi şi vor înţelege că UE este o organizaţie internaţională, al cărei principal scop este să-i deservească doar pe acţionarii ei şi deci pe cei care o conduc şi, dacă nu ai planul tău propriu, proiectul tău clar şi realist de ţară, atunci eşti pus la colţ şi eşti la dispoziţia altora.

Este şi cazul României, care ar trebui să se trezească la realitate, că UE nu este un panaceu şi nu este infailibilă, comite erori şi poate şi trebuie să fie sancţionată. România trebuie să înţeleagă din acest rezultat că are nevoie să gândească cu capul ei, dincolo de pătrăţica europeană. Pentru că, în afara acestui gard, este o lume întreagă care aşteaptă să te implci, având două întrebări fundamentale: «Cine eşti?» şi «Ce poţi să faci?» Este nevoie de o stare de spirit pentru a reface Indentitatea neamului românesc aruncată la gunoi în 25 de ani. O stare de spirit, bazată pe profesionalism şi viziune care să pună în mişcare libertarea minţii într-un moment în care gândirea a fost amputată în România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie