BREXITPeste 2,5 milioane de britanici au semnat o petiţie pentru un nou referendum

S.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iunie 2016

La doar câteva zile după votul pentru ieşirea din Uniunea Europeană, mai mult de 2,5 milioane de britanici şi rezidenţi în Marea Britanie au semnat o petiţie cerând un al doilea vot şi forţând parlamentarii să ia în considerare cel puţin o dezbatere pe această temă, informează Reuters.

Parlamentul trebuie să ia în considerare o dezbatere cu privire la orice petiţie postată pe site-ul său, care a strâns mai mult de 100.000 de semnături.

Potrivit propunerii, postată înaintea referendumului de la 23 iunie, guvernul ar trebui să organizeze un alt plebiscit privind apartenenţa la UE dacă sprijinul pentru a ieşi sau rămâne în UE într-un referendum este mic de 60% în prezenţă şi de sub 75% dintre alegătorii eligibili.

Rezultatul din 23 iulie arată că 52% dintre alegători, 17.410.742 de persoane, sprijină ieşirea Marii Britanii din UE, cu o prezenţă de 72%.

De atunci, petiţia - pe care numai cetăţenii britanici sau rezidenţii în Marea Britanie au dreptul de a o semna - s-a dovedit atât de populară încât până sâmbătă la ora 21.36 GMT, 2.503.065 de persoane au semnat-o, notează Reuters.

Cei mai mulţi dintre cei care au semnat-o locuiesc în zonele unde sprijinul pentru a rămâne în UE a fost mai puternic, în special Londra, a indicat site-ul.

Prim-ministrul David Cameron, care a anunţat vineri că va demisiona după ce a condus campania ce a eşuat să păstreze Marea Britanie în UE, a declarat că nu va fi niciun al doilea referendum, aminteşte Reuters.

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro