BTA: Cargoul Ţarevna a revenit în Bulgaria după ce a fost blocat nouă luni în Ucraina

G.D.
Internaţional / 16 noiembrie 2022

Cargoul Ţarevna a revenit în Bulgaria după ce a fost blocat nouă luni în Ucraina

Cargoul Ţarevna a revenit în portul bulgăresc Varna de la Marea Neagră după ce a fost blocat în portul ucrainean Mariupol timp de nouă luni, notează Agerpres.

Căpitanul bulgar, Pavel Pavlov, a declarat astăzi: "A fost o situaţie de război, greu de imaginat dacă nu ai trecut prin ea. Acestea sunt experienţe extreme, care sfidează înţelegerea umană. Este imposibil de explicat ce se simte cineva când bombele cad la 20 de metri distanţă şi se aud fără încetare împuşcături în port". Pavlov a spus că au fost făcute găuri de gloanţe în navă care însă nu i-au afectat flotabilitatea. În timpul schimburilor de focuri, echipajul s-a ascuns în camera motoarelor.

Căpitanul a spus că au fost întrerupte comunicaţiile navei cu biroul din Varna. Bulgarii nu au avut probleme cu autorităţile ucrainene şi ruse. Ţarevna a fost în contact cu celelalte nave din port şi s-au ajutat unele pe altele.

Nava va suferi reparaţii la Varna, a declarat managerul maritim Nikolai Stefanov. După aceea va opera într-o zonă diferită.

Reprezentantul proprietarului navei, Daniel Stefanov, a mulţumit echipajului pentru curajul său într-o situaţie foarte dificilă. "Compania urmează să-şi evalueze pierderile, dar aceştia sunt bani - uneori câştigi, alteori pierzi - important este că nu au existat victime", a spus el.

Celor doi membri ucraineni ai echipajului care se aflau la bordul navei li se vor oferi slujbe în Varna dacă le vor dori, a adăugat Stefanov.

El a reamintit că Ministerul de Externe din Bulgaria a fost implicat în crearea unui coridor sigur pentru ca nava să părăsească apele ucrainene.

Cargoul Ţarevna a părăsit Mariupol pe 10 noiembrie. Paisprezece bulgari şi un membru ucrainean al echipajului au fost evacuaţi pe 18 aprilie. Trei bulgari şi doi ucraineni membri ai echipajului, inclusiv căpitanul, au ales să rămână la bord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro