BURSELE DIN LUMEBursele europene, la cel mai ridicat nivel din ultimele şase săptămâni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Bursele europene, la cel mai ridicat nivel din ultimele şase săptămâni

Bursele din Europa au crescut ieri, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele şase săptămâni, după ce, miercuri, banca centrală americană (Fed) a decis să nu modifice dobânda de politică monetară.

Titlurile companiei auto franceze "Renault" SA au urcat cu 1,3%, la 55,28 euro. Reducerea participaţiei la partenerul de alianţă "Nissan Motor" Co. din Japonia nu este pe agenda "Renault", a afirmat directorul general al producătorului auto francez, Thierry Bollore, după lansarea globală a modelului Triber, la New Delhi.

Acţiunile producătorului britanic de medicamente "GlaxoSmithKline" Plc (GSK) s-au apreciat cu 0,7%, la 1.616 pence. GSK a lansat vânzarea unor branduri aparţinând diviziei de sănătate a consumatorilor ca să obţină circa un miliard de lire sterline (1,26 miliarde de dolari), conform unor surse citate de Reuters.

Titlurile "Delivery Hero" SE, societate germană cu operaţiuni de livrare de mâncare, au câştigat 10,7%, ajungând la 41,38 euro, după ce aceas­ta şi-a modificat în creştere cu 200 de milioane de euro estimările privind veniturile sale anuale.

Acţiunile "Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, au coborât cu 1,8%, la 6,36 euro. Biroul Federal de Investigaţii al SUA (FBI) examinează dacă "Deutsche Bank" a res­pectat legile menite să oprească infracţiunile de spălare a banilor, potrivit unei surse citate de Reuters.

Titlurile băncii britanice "Barclays" Plc au scăzut cu 1,2%, la 151,46 pence, iar cele ale "Royal Bank of Scotland Group" Plc - cu 1,8%, la 218,50 pence. Banca Angliei (BoE) a menţinut ieri dobânda de politică monetară la 0,75%, pe fondul sporirii incertitudinilor privind Brexitul în rândul mediului de afaceri.

La ora 16.35 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,6%, la 7.451,14 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,7%, la 5.559,30, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,9%, la 12.423,18.

Recorduri pe Wall Street

Pieţele de pe Wall Street au urcat ieri, în deschidere, atingând niveluri record, în condiţiile în care Fed a sugerat, miercuri, că va reduce dobânda-cheie dacă va fi nevoie.

Acţiunile "JPMorgan Chase & Co.", cel mai mare grup bancar din SUA, au câştigat 0,4%, ajungând la 110,25 dolari.

Titlurile "Facebook" Inc., compania care deţine reţeaua de socializare online cu acelaşi nume, au înregistrat un plus de 0,6%, la 188,64 dolari. Comisia bancară din Senatul Statelor Unite va discuta, la o audiere programată în data de 16 iulie, pe marginea proiectului criptomonedei Libra, anunţat în această săptămână de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Acţiunile gigantului tehnologic "Apple" Inc. au câştigat 1%, ajungând la 199,78 dolari. Compania le-a solicitat principalilor săi furnizori să analizeze costurile transferării a 15-30% din capacitatea lor de producţie din China în Asia de Sud-Est, pe fondul pregătirilor de restructurare a lanţului său de aprovizionare, potrivit Nikkei Asian Review.

La ora 09.43, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,3%, la 2.926,46 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,9%, la 26.742,21, Nas­daq Composite - cu 1,1%, la 8.073,24.

Asia, în urcare

În Asia, acţiunile au crescut ieri, în baza speranţelor că o întrunire între preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping, săptămâna viitoare, ar putea detensiona relaţiile comerciale dintre cele două ţări.

În acest context, titlurile "WH Group" Ltd., producător chinez de carne de porc, cu interese majore în SUA, au urcat cu 1,3% pe piaţa din Hong Kong, atingând 8,07 dolari HK.

Acţiunile gigantului tehnologic chinez "Tencent Holdings" Ltd. s-au apreciat cu 2%, la 354 dolari HK, iar cele ale companiei auto chineze BYD Co. - cu 1,9%, la 47,60 dolari HK.

Titlurile societăţii petroliere australiene "Woodside Petroleum" Ltd. au înregistrat un plus de 1%, la 36,25 dolari australieni, ca urmare a avansului cotaţiilor de pe piaţa de profil. În acelaşi sector, însă, acţiunile "Inpex" Corp. din Japonia au coborât cu 0,1%, la 957 yeni.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a crescut cu 0,6%, la 6.687,40 puncte, Nikkei 225 al pieţei din Tokyo - cu 0,6%, la 21.462,86, Hang Seng al celei din Hong Kong - cu 1,2%, la 28.550,43.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Sustineti titlul (Bursele europene, la cel mai ridicat nivel din ultimele şase săptămâni) cu graficul Nasdaq (de pe Wall Street !

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. NU VA BUCURATI !!! FANTOMAS , ESTE CU TOPORUL , DUPA USE !!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cui ti-a zis ca graficul ilustreaza titlul, spune-i ca-i tampita.

   Supratitlul l-a citit? 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS