Business Insider: "Companiile nu au fost niciodată mai obsedate de inteligenţa artificială"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii / 19 februarie

Business Insider: "Companiile nu au fost niciodată mai obsedate de inteligenţa artificială"

English Version

Proporţia companiillor din indicele S&P 500 care menţionează inteligenţa artificială în raportările aferente trimestrului al patrulea al anului trecut a atins maximul istoric de 36%, conform analiştilor de la Goldman Sachs, scrie Business Insider.

Asta, după ce în trimestrul al treilea menţiunile despre inteligenţa artificială din raportări avuseseră un mic declin, mai menţionează publicaţia americană.

Pe lângă giganţii din tehnologie precum Microsoft sau Apple, care evident că sunt preocupate de AI, alte companii din afara domeniului, precum ank of New York Mellon şi UnitedHealth Group, au menţionat în raportări că se aşteaptă ca tehnologia să sporească productivitatea, să reducă costurile şi să îmbunătăţească produsele.

Google şi Advanced Micro Devices au raportat o creştere pentru bunurile şi serviciile bazate pe inteligenţă artificială, în timp ce directorii de la Meta, General Motors, Automatic Data Processing şi Franklin Resources au menţionat necesitatea investiţiilor suplimentare în AI.

"Creşterea menţiunilor legate de AI reflectă entuziasmul faţă de tehnologie", susţin analiştii băncii.

Conform raportului, companiile din sectorul energetic au înregstrat cea mai puternică creştere a menţiunilor despre AI, în vreme ce firmele imobiliare au înregistrat cea mai mare scădere.

"Preţurile acţiunilor au reflectat acest entuziasm al managementului, în condiţiile în care un coş de companii ce urmăresc sau facilitează tehnologia AI a depăşit cu 19 puncte procentuale performanţa indicelui S&P 500 cu ponderi egale, de la începutul anului", au scris analiştii de la Goldman.

Acţiunile unor nume populare în industria AI precum Nvidia, TSMC, Arm şi SoundHound au crescut la unison în 2024.

În linii mari, profiturile companiilor din S&P 500 au fost peste aşteptări. Până la jumătatea săptămânii trecute, companii ce echivalează cu 80% din evaluarea întregului indice îşi publicaseră rezultatele, 58% dintre acestea depăşind estimările analiştilor cu cel puţin o abatere standard, conform Goldman Sachs.

Pentru acest sezon de raportări, creşterea estimată a câştigului pe acţiune este de 7% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior.

În ceea ce priveşte inteligenţa artificială, economiştii Goldman prevăd că investiţiile în domeniu se vor apropia de 100 de miliarde de dolari în Statele Unite până în 2025, conform Business Insider.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb