Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBAcţiunile bancare conduc topul lichidităţii

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Acţiunile bancare conduc topul lichidităţii

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii o evoluţie preponderent negativă din punctul de vedere al cotaţiilor, preţul majorităţii emitenţilor listaţi încheind ziua în scădere.

Rulajul înregistrat a fost redus, de 25,25 milioane de lei (5,42 milioane de euro), sub valoarea medie a acestui an, de circa 55 de milioane de lei, cele mai tranzacţionate titluri fiind BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Banca Transilvania (TLV).

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al societăţii de brokeraj Tradeville, a caracterizat evoluţia de ieri a pieţei: "Astăzi (n.r. ieri), indicii BVB au avut o evoluţie mai degrabă negativă, influenţaţi şi de evoluţiile mai puţin faste din prima parte a zilei de tranzacţionare din principalele burse vest-europene. Indicele BET a pierdut 0,1% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,53%, pentru BET-FI, şi +0,3%, pentru BET-NG.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Turism Felix (TUFE), cu +7,62%, pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni aflat sub media ultimului semestru.

În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor OMV Petrom (SNP) a avut cea mai bună evoluţie, +1,4%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat peste media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Mecanica Ceahlău (MECF), cu -8,33%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Digi Communications (DIGI), -1,45%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat mult sub media din ultimele şase luni pentru acest simbol".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD, cu o valoare tranzacţionată de 6,78 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 15,08 lei/unitate, în scădere cu 0,66%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile TLV, preţul de închidere al acţiunii societăţii bancare fiind de 2,62 lei/unitate, în depreciere cu 0,38%, în contextul unor transferuri de 5,9 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,946 lei, cotaţia emitentului coborând cu 0,21%, pe fondul unei valori a transferurilor de 2,38 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile SNP, care au încheiat ziua bursieră la preţul de 0,326 lei/acţiune, în contextul unui rulaj de 2,37 milioane de lei.

Pe piaţa "deal", a avut loc o tranzacţie cu titlurile BRD, în valoare de 0,66 milioane de lei, la preţul unitar de 15,1 lei, în scădere cu 0,53%.

Indicele BET-Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,13%, iar indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, a scăzut cu 0,15%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a coborât cu 0,16%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Turism Felix" (TUFE): +7,62%

2. "VES" (VESY): +6,80%

3. "Transilvania Construcţii" (COTR): +5,81%

4. "Cemacon" (CEON): +4,69%

5. "Comelf" (CMF): +4,00%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Mecanica Ceahlău" (MECF): -8,33%

2. "Zentiva" (SCD): -6,67%

3. "Electromagnetica" (ELMA): -6,47%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -2,81%

5. "Alumil" (ALU): -2,67%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS