ZIARUL BURSA

05 aprilie 2018
Ediţia din 29.11.2023
A cedat Banca Naţională în faţa presiunilor politice?

A cedat Banca Naţională în faţa presiunilor politice?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 5 aprilie 2018

Călin Rechea

Programul de guvernare al actualei coaliţii majoritare din Parlament nu este singurul vinovat pentru traiectoria ascendentă a dobânzilor şi inflaţiei din ultimele luni. Acesta este doar catalizatorul de accelerare a unei traiectorii economice nesustenabile.

Pe această traiectorie s-a intrat odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, în 2007, iar creşterea explozivă a fost stopată de criza financiară globală.

Autorităţile nu au învăţat nimic din această criză şi au "împins", din nou, structura fragilă a economiei noastre către creştere prin creditare.

Mugur Isărescu: "Am purtat un dialog verbal cu partidele de opoziţie, iar preşedintele Camerei Deputaţilor a preferat calea scrisă. I-am răspuns, tot pe cale scrisă".

BANCA NAŢIONALĂ A MENŢINUT RATA DOBÂNZII CHEIE LA 2,25%Dochia: "Cred că decizia BNR a fost influenţată de presiunea politică"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 5 aprilie 2018

Isărescu: "Nu orice măsură de politică monetară poate să contrabalanseze în bine măsuri de politică fiscală" 

Banca Naţională a României (BNR) a menţinut, ieri, rata dobânzii de politică monetară la 2,25% pe an, deşi unii analişti estimau că aceasta va creşte din nou, pentru a treia oară în acest an.

Tensiunile comerciale dintre SUA şi China, tot mai mari

A.V.Internaţional / 5 aprilie 2018

SUA au publicat lista cu produsele tehnologice chinezeşti care vor fi supuse tarifelor vamale, iar Beijingul a răspuns cu taxarea a peste 100 de produse americane 

Statele Unite au publicat lista cu produsele din China care vor fi supuse taxelor vamale, aceasta fiind dominată de bunuri de înaltă tehnologie. Administraţia americană urmăreşte astfel să recupereze pierderile provocate de abuzurile Beijing-ului în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, conform presei internaţionale.

Anul trecut, Bogdan Stănescu a intrat în atenţia publică, prin numărul mare de funcţii ocupate la diverse companii de stat.

Bogdan Stănescu, noul preşedinte al Depogaz Ploieşti SRL

A.S.Companii / 5 aprilie 2018

Bogdan Stănescu a fost numit, recent, preşedinte al Depogaz Ploieşti SRL, iar Vasile Cârstea - director general al companiei, potrivit unor surse din piaţa de energie. Vasile Cârstea este fostul director general al direcţiei de înmagazinare Romgaz

Creşte inflaţia în zona euro

V.R.Jurnal de criză / 5 aprilie 2018

Rata anuală a inflaţiei din zona euro a crescut la 1,4% în martie, de la 1,1% în luna precedentă, conform estimărilor preliminare publicate, ieri, de Oficiul european de statistică (Eurostat). Avansul este primul din ultimele patru luni.

Avocatul Aurel Lazăr şi Marea Unire

Avocatul Aurel Lazăr şi Marea Unire

Mircea MaliţaCultură / 5 aprilie 2018

Mircea Maliţa

Pe strada Nagy Sandor din Oradea, numărul 13, exista o casă cu un nivel, cu zece ferestre mari şi lungi. Era locuinţa şi biroul de lucru al avocatului Aurel Lazăr. Ca la orice avocat, se perinda multă lume. Puţini ştiau, însă, că acolo, neştiuţi de lume şi discret, se întâlneau, în anul 1918, liderii mişcării de emancipare a românilor.

ROMPAN: "Cozonacii şi pasca românească au ajuns în SUA şi Canada"

ROMPAN: "Cozonacii şi pasca românească au ajuns în SUA şi Canada"

A.G.Companii / 5 aprilie 2018

Cozonacii şi pasca tradiţională românească sunt printre cele mai căutate produse în perioada Sărbătorilor Pas-cale, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, chiar dacă în acest an preţul a suferit modificări faţă de 2017, din cauza majorării costurilor cu utilităţile şi a creşterii salariului minim pe economie, potrivit domnului Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN.

Banca Transilvania a achiziţionat Bancpost pentru 179 milioane euro

TRANZACŢIA A FOST FINALIZATĂBanca Transilvania a achiziţionat Bancpost pentru 179 milioane euro

A.I.Bănci-Asigurări / 5 aprilie 2018

Analiştii evidenţiază faptul că Banca Transilvania atacă primul loc în sistemul bancar din România 

BT nu a preluat şi ERB NEW Europe Funding II BV, entitate olandeză din grupul Eurobank, către care Bancpost a cesionat o mare parte dintre creditele fără restanţe ale clienţilor împrumutaţi CHF

Banca Transilvania a devenit, recent, acţionar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova

Banca Transilvania (BT) a finalizat achiziţia pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group la Bancpost, pentru 178,67 milioane de euro, reprezentând 75% din valoarea activului net. BT a cumpărat şi acţiunile deţinute de Eurobank la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN, conform anunţului băncii din Cluj, publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat, în valoare de 80 de milioane de euro, datorat de Bancpost către banca mamă.

Grija pentru popor

Grija pentru popor

D.N.Omul sf(M)inteste locul / 5 aprilie 2018

Nostalgia după un regim totalitar, în care un "tătuc" aflat în fruntea ţării să poarte de grijă întregului popor, încă se manifestă în ţara noastră. Ţinutul propriilor socoteli nu este o chestiune atât de simplă, aşa că scarificând unele libertăţi, dacă nu chiar pe toate, apare dorinţa de a avea pe cineva care să decidă ce, cum, când, de câte ori, unde, cu cine, de ce... şi aşa mai departe.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
ANCA-IULIA ZEGREAN (stânga), Avocat, Head of Labor Practice, Biriş Goran s.p.a.r.l. şi MIRELA SĂVULESCU (dreapta), Human capital expert, antreprenor

LEGISLAŢIEManagementul resurselor umane din perspectiva GDPR

ANCA-IULIA ZEGREAN, MIRELA SĂVULESCUBURSA Train / 5 aprilie 2018

Prelucrarea de către departamentele de resurse umane a datelor cu caracter personal este un element-cheie al conformării cu GDPR, mai ales prin prisma faptului că în această zonă operaţională se prelucrează o cantitate foa-rte mare de date, iar...

Acţionarii Oil Terminal au ales noua conducere

C.P.Companii / 5 aprilie 2018

Acţionarii "Oil Terminal" (OIL) au ales, în Adunarea Generală de ieri, un nou Consiliu de Administraţie, prin metoda votului cumulativ, format din Ciprian-Dragoş Lazariu, Toma- Bogan Costreie, Cristian-Florin Gheorghe, Ramona Ungur, Paul...

MACRO NEWSLETTER 5 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 5 Aprilie 2018

Macroeconomie / 5 aprilie 2018

Volumul vânzărilor retail din Germania a scăzut neaşteptat şi în februarie 2018, cu o rată lunară de 0,7%, după o scădere de 0,3% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 1,3%, de la 2,5% în luna anterioară. Volumul...

Acţiunile bancare conduc topul lichidităţii

BVBAcţiunile bancare conduc topul lichidităţii

A. I.Piaţa de Capital / 5 aprilie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii o evoluţie preponderent negativă din punctul de vedere al cotaţiilor, preţul majorităţii emitenţilor listaţi încheind ziua în scădere.

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo