Abonament gratuit

BVBCreşteri pe linie pentru indicii bursei noastre

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Creşteri pe linie pentru indicii bursei noastre

Lichiditate sub media anului 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat creşteri în şedinţa de tranzacţionare de ieri, BET, reperul pieţei noastre de capital încheind ziua în apreciere cu 1,62%, la 8.129,5 puncte.

Este o evoluţie în ton cu cea din pieţele europene şi din Statele Unite, care au deschis ziua bursieră la cel mai ridicat nivel al lunii, după ce Rezerva Federală a anunţat noi măsuri de stimulare economică, de 2,3 trilioane de dolari, pentru susţinerea întreprinderilor mici şi finanţarea administraţiilor locale, pe măsură ce, ca urmare a măsurilor luate în lupta cu pandemia de Covid-19, tot mai mulţi americani intră în şomaj.

La Bucureşti, rulajul s-a ridicat la 40,89 milioane de lei, sub media zilnică a anului, de circa 58,4 milioane de lei, în condiţiile în care, prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Toţi indicii BVB au închis şedinţa pe plus. Variaţiile au fost cuprinse între 0,81% pentru BET-NG şi 1,72% în cazul indicelui BET-BK. Valoarea tranzacţiilor a fost de 8,4 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa precedentă. Cel mai lichid emitent a fost OMV Petrom (SNP) cu un rulaj de 20% din valoarea tranzacţionată. Romgaz (SNG) este singurul emitent, din indicele BET, care nu s-a apreciat în şedinţa de astăzi (n.r. ieri) şi a închis ziua în stagnare. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de emitenţii: Banca Transilvania (TLV), 3,9%, Purcari Wineries (WINE), 3,66% şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD), 3,45%".

Acţiunile SNP au cumulat un rulaj de 8,82 milioane de lei, preţul titlurilor grupului petrolier apreciindu-se cu 0,31%, la 0,322 lei

Locul al doilea în clasamentul lichidităţii din piaţa "regular" a fost ocupat de acţiunile TLV, care au încheiat ziua bursieră la 1,97 lei/unitate, în condiţiile unor transferuri în sumă de 7,23 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,15 lei, în apreciere cu 0,44%, pe fondul unei valori a schimburilor de 6,38 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Romgaz (SNG), care au antrenat un rulaj 3,33 milioane de lei, ultima cotaţie a producătorului de gaze naturale fiind de 29 de lei.

Indicele compozit BET Plus, a urcat cu 1,59%, la 1.217,64 puncte, în timp ce indicele financiar BET-FI s-a apreciat cu 1,43%, până la 40.195,83 de puncte.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un avans de 1,72%, la 1.537,22 puncte.

Topul celor mai mari creşteri  

1. "Prefab" (PREH): +15,00%

2. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +14,57%

3. "Oil Terminal" (OIL): +9,50%

4. "Patria Bank" (PBK): +7,18%

5. "Rompetrol Well Services" (PTR): +4,00%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -13,04%

2. "Prebet" (PREB): -4,76%

3. "Romcarbon" (ROCE): -4,53%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -3,66%

5. "Aerostar" (ARS): -2,53%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS