ZIARUL BURSA

10 aprilie
Dacă vrei să trăieşti, Google îţi bagă mortu-n casă

COMBATEREA PANDEMIEI COVID-19Dacă vrei să trăieşti, Google îţi bagă mortu-n casă

MAKEMiscellanea / 10 aprilie

MAKE

BigOOgle Brother foloseşte informaţiile despre deplasările cetăţenilor, după cum rezultă din­tr-un comunicat Google, le agregă în fluxuri statistic grăitoare despre ceea ce fac ei şi le oferă factorilor de decizie pentru combaterea pandemiei de Coronavirus, confirmând teribilele suspiciuni că, de fapt, ar vrea să ne hingherească şi să ne implanteze cip-uri, transformându-ne în sclavi ai ideologiei eugeniei, ai " political correctness "şi ai promovării sodomiei, ca să spânzurăm ultimul rege cu maţele ultimului preot. 

Pandemia va costa peste 5 trilioane de dolari economia mondială

Pandemia va costa peste 5 trilioane de dolari economia mondială

Adelina ToaderMacroeconomie / 10 aprilie

Pierderea este mai mare decât echivalentul producţiei anuale a Japoniei 

Pandemia de coronavirus a făcut pes­te un milion şi jumătate de victime, dintre care aproximativ 90.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, şi a zdruncinat puternic economia mondială care va pierde peste 5 trilioane de dolari, la cât era estimată creşterea economică pe următorii doi ani, potrivit analiştilor de la băncile de pe Wall Street, citaţi de Bloomberg.

Societatea alandala şi duşmanii ei...!

Cornel CodiţăEditorial / 10 aprilie

Cornel Codiţă

Societatea alandala are cam de toate, dar nu este în stare să folosească nimic cu folos. Societatea alandala are resurse naturale, umane, materiale, financiare, dar risipa, prostia, prostia cu ştaif şi prostia tîmpă, ca să nu mai vorbesc despre tupeu, corupţie, necumpătare şi dezmăţ, le iroseşte sistematic, nefiind în stare să aloce decît o infimă parte pentru traiul de supravieţuire, adică de pe o zi pe alta, şi aproape nimic pentru infrastructură, cercetare, învăţămînt de performanţă, cultură şi spiritualitate, într-un cuvînt dezvoltare.

Aproximativ 1,5 milioane de persoane din întreaga lume s-au îmbolnăvit de Covid-19, afecţiune care a ucis peste 88.000 de oameni.

STUDIU AL UNIVERSITĂŢII DIN HONG KONG PRIVIND COVID-19:Echilibrul între reluarea activităţilor şi restricţii - soluţia până la descoperirea vaccinului

Alina VasiescuInternaţional / 10 aprilie

Carantina nu poate fi înlăturată total înaintea apariţiei vaccinului  

Măsurile impuse în China au încheiat primul val de epidemie, dar pericolul unui al doilea val este real

Ţările care doresc să pună capăt carantinei, respectiv să le permită oamenilor să se deplaseze şi să lucreze din nou, astfel încât blocajul economic să fie îndepărtat, vor trebui să monitorizeze îndeaproape apariţia noilor cazuri de Covid-19 şi să ajusteze restricţiile pe care le au în vigoare până când va exista un vaccin împotriva bolii provocate de coronavirus, potrivit unui nou studiu ce are la bază experienţa Chinei.

Politica fiscală în recesiune

Valentin M. IonescuMacroeconomie / 10 aprilie

Valentin M. Ionescu

Întrucât poziţia fiscală s-a erodat puternic pe intervalul 2016 -2019 când politica prociclică prevala în expansiune economică, în următorii 3 ani, spaţiul de manevră al guvernului României în materie fiscală (taxare şi cheltuieli) este limitat.

Coronavirus va naşte litigii pe piaţa imobiliară

SPECIALIŞTII:Coronavirus va naşte litigii pe piaţa imobiliară

Emilia OlescuCompanii / 10 aprilie

Piaţa imobiliară se va confrunta cu o serie de litigii, în urma pandemiei de Covid 19, avertizează consultanţii din cadrul Delloite. Aceştia au precizat, ieri, într-o conferinţă online, că litigiile care vor apărea în sector vor avea ca fond caracterul intemeiat sau nu referitor la amânarea plăţii unor chirii, remediile adoptate pentru rezolvarea unor situaţii, precum şi despăgubirile pentru eventualele abuzuri care este posibil să se petreacă în real estate.

Ediţia din 10.04.2020
Ediţia din 26.10.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Optimism pe burse

BURSELE LUMIIOptimism pe burse

A.V.Internaţional / 10 aprilie

Bursele europene au crescut ieri, investitorii fiind optimişti că răspândirea pandemiei de coronavirus încetineşte, iar activitatea economică de la nivel mondial s-ar putea relua într-un viitor mai apropiat.

Tricolorii, blocaţi pe locul 37 în lume

O.D.Sport / 10 aprilie

Toate ierarhiile sportive au fost blocate de ultimele evenimente medicale. Reprezentativa tricoloră se menţine pe locul 37 în clasamentul mondial al echipelor naţionale de fotbal dat publicităţii de FIFA, care nu a suferit modificări faţă de...

MACRO NEWSLETTER 10 Aprilie 2020

MACRO NEWSLETTER 10 Aprilie 2020

Macroeconomie / 10 aprilie

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a menţinut scăderea anuală la 2,8% în februarie 2020, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat scăderea...

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo