Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBCreşteri pe linie pentru indicii BVB

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 3,54 milioane de euro, pes-te şedinţa anterioară în care s-a înregis-trat o lichiditate de doar 3,17 milioane de euro, dar sub media zilnică a anului de 8,44 milioane de euro.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au notat: " Săptămâna a început cu creşteri pentru toţi indicii BVB. Variaţiile au fost cuprinse între +0,15% pentru BET-FI şi +0,45% în cazul BET. Lichiditatea a fost redusă, valoarea totală a tranzacţiilor fiind de doar 3,5 milioane euro, din care peste 30% reprezintă valoarea transferurilor cu titluri Fondul Proprietatea (FP). Din indicele BET, cea mai bună performanţă a fost înregis-trată de acţiunile OMV Petrom (SNP) care au avansat azi (n.r. ieri) cu 1,06%. Acestea au fost urmate de titlurile BRD SocGen (BRD) care au crescut astăzi (n.r. ieri) cu 0,98%. La polul opus, cea mai slabă evoluţie a fost cea a acţiunilor Digi Communications N.V. (DIGI) -0,89%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile FP, care au înregistrat transferuri în valoare de 5,1 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,18 lei/unitate, în creştere cu 0,43%.

Locul al doilea în acest clasament a fost Romgaz (SNG), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 37 lei/titlu, în apreciere cu 0,27%, valoarea tranzacţionată însumând 4 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,425 lei/acţiune, în creştere cu 0,41%, pe fondul unei valori transferate de 1,2 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat Digi Communications (DIGI), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 33,5 lei/titlu, în scădere cu 0,89%, în contextul unui rulaj de 0,72 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost consemnată nici o tranzacţie.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 0,39%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Electrocontact" (ECT): +4 %

2. "Impact Developer & Contractor" (IMP): 2,42%

3. "Prodplast" (PPL): +2,31%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC) +4,13%

5. "Erste Group Bank" (EBS): +2,07%

------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Ves" (VESY): -9,72%

2. "Casa de Bucovina-Club de Munte"(BCM): -3,92%

3. "SIF Transilvania" (SIF3): -1,31%

4. "Digi Communications" (DIGI): -0,89%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): -0,82%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS