BVB Indicii, în apreciere, pe fondul unei lichidităţi mici, de 5 milioane euro

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 august 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum total de tranzacţionare de 22,6 milioane de lei (5,07 milioane euro), mai mare decât cel înregistrat vineri.

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction subliniază: "Săptămâna a început în forţă, cu o creştere de peste 1% a indicelui BET, care s-a apropiat din nou de valoarea de la începutul anului. Cinci dintre acţiunile din componenţa indicelui au avut creşteri mai mari de 1%: BRD Groupe Societe Generale (BRD), +1,53%, Electrica (EL), +1,38%, Fondul Proprietatea (FP), +1,83%, OMV Petrom (SNP), +1,57% şi Banca Transilvania (TLV), +1,06%. Lichiditatea nu a urmat trendul cotaţiilor, rămânând sub media acestui an, cu doar 4,6 milioane de euro tranzacţionate pe piaţa de acţiuni şi circa 400 mii pe cea de certificate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,3 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat, preţul de închidere fiind de 0,78 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au stagnat la 22,8 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,1 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni TLV de 3,97 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,385 lei/unitate.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor BRD, cu un rulaj de 1,2 milioane de lei. Cotaţia BRD s-a apreciat, ultimul preţ fiind de 10,6 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii, în valoare de 1,58 milioane lei cu titluri BRD, la preţul unitar de 10,56 lei, în urcare cu 1,15%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 1,12%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 1,06%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,86%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,97%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,37%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb